понеділок, 20 червня 2011 09:26

Європа вирішила поки не давали кризовій Греції 12 мільярдів допомоги

Європа вирішила поки не давали кризовій Греції 12 мільярдів допомоги

Єврогрупа, яка об'єднує міністрів фінансів країн єврозони, відклала до липня прийняття рішення про виділення Греції чергового кредитного траншу, а також про надання їй додаткових ресурсів у наступні три роки.

Передбачається, що для отримання траншу Греція повинна буде спочатку прийняти принципово узгоджені з ЄС та Міжнародним валютним фондом рішення про нові скорочення бюджетних витрат і по програмі приватизації.

Між тим на вівторок парламент Греції призначив голосування по вотуму довіри уряду Папандреу.

Афіни повинні отримати чергові 12 млрд євро з пакету допомоги, що становить в цілому 110 млрд, до середини наступного місяця, щоб уникнути дефолту.

Очікувалося, що міністри фінансів все ж зможуть схвалити на вихідних рішення про допомогу Греції. Тож перенесення його прийняття на початок липня посилює невизначеність навколо Греції, кажуть спостерігачі.

Після прибуття в неділю на засідання Єврогрупи в Люксембург щойно призначений новий міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос пообіцяв, що його країна стримає свої обіцянки за бюджетною дисципліни і скорочення дефіциту бюджету.

"Це для мене дуже вдалий привід підтвердити тверді зобов'язання грецького уряду і тверду волю грецького населення реалізувати програму оздоровлення державного боргу, узгоджену з ЄС та Міжнародним валютним фондом", - заявив Венізелос журналістам.

Зараз ви читаєте новину «Європа вирішила поки не давали кризовій Греції 12 мільярдів допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути