понеділок, 16 травня 2011 09:17

Нафта подешевшала уперше за три дні на тлі нестабільності США і Греції

Нафта подешевшала уперше за три дні на тлі нестабільності США і Греції

Нафта дешевшає сьогодні вперше за три дні на побоюваннях ослаблення темпів зростання американської економіки.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість червневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:52 знизилася на $ 1,26 (1,26%) щодо рівня 13 травня - до $ 98,39 за барель.

Напередодні президент США Барак Обама, виступаючи у телевізійній програмі на каналі CBS, заявив, що, якщо країна не зможе збільшити межу обсягу випуску боргових зобов'язань, це негативно позначиться на фінансовому стані країни і темпах її підйому.

"Зараз, все, що може негативно позначитися на темпах зростання економіки США, відбивається на вартості нафти", - зазначив економіст National Australia Bank у Мельбурні Бен Уестмор.

Негативом для ринку стали і зростаючі побоювання щодо боргової кризи в Греції, що є загрозою для економічного підйому єврозони. У неділю міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що продовження терміну дії боргових зобов'язань Греції могло б стати способом ослаблення боргової кризи у цій країні.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на червень на лондонській біржі ICE Futures до 7:44 опустилася на $ 0,58 (0,51%) - до $ 113,25 за барель.

Голова підрозділу сировинної стратегії Bank of America Merrill Lynch Франциско Бланш прогнозує зниження вартості нафти в другій половині цього року на тлі сигналів того, що високі ціни сприяють скороченню попиту.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала уперше за три дні на тлі нестабільності США і Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути