середа, 01 червня 2011 09:30

Нафта дорожчає 3-й день поспіль через ситуацію з економікою Греції

Нафта дорожчає 3-й день поспіль через ситуацію з економікою Греції

Ціни на нафту WTI ростуть з ранку в середу третю сесію поспіль на сигналах про те, що Євросоюз може схвалити додаткову підтримку Греції, не вимагаючи дефолту країни.

Учасники ринку розраховують на поліпшення попиту на енергоносії після збільшення фінансової допомоги Греції, повідомляє Bloomberg.

Котирування липневого ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI в системі електронних торгів Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:45 піднялися на $ 0,23 (0,22%) - до $ 102,93 за барель.

У вівторок нафта WTI подорожчала на $ 2,11 (2,10%) - до $ 102,7 за барель. У травні ціни на нафту впали вперше за дев'ять місяців - відразу на 9,9%, проте за минулий рік найближчий ф'ючерс на WTI подорожчав на 42%.

Новий пакет допомоги Греції набуває форму і, як очікується, буде передбачати виділення кредитів на мільярди євро в обмін на прискорену приватизацію і жорсткість системи збору податків.

"Грецький світ може зітхнути з полегшенням, що передбачає посилення попиту", - вважає керуючий директор Commodity Broking Services Джонатан Барратт.

Виділення кредитів на суму до 60 млрд євро не буде прив'язано до якої-небудь реструктуризації грецьких боргів. Але при цьому може бути досягнуто порозуміння, не оформлене на папері, що приватних власників облігацій можна буде переконати розстрочити виплати або ж надати Греції нові кошти для рефінансування погашаються паперів.

"Реструктуризація не обговорюється", - сказав The New York Times чиновник з грецького Мінфіну.

Ціна липневого ф'ючерсу на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:45 1 червня не змінилася і становила $ 116,73 за барель після підвищення на $ 2,05 (1,79%) напередодні.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає 3-й день поспіль через ситуацію з економікою Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути