субота, 15 лютого 2020 12:03

Експорт товарів і послуг до ЄС: Україна отримала торік $25 млрд

Експорт товарів і послуг до ЄС: Україна отримала торік $25 млрд
Україна торік експортувала товарів і послуг до ЄС на $25 млрд. Фото: ua.news

Експорт українських товарів в країни ЄС торік зріс на 3%, а послуг - на 7,7%.

Загалом за експорт товарів і послуг в країни ЄС Україна отримала понад $25 млрд: $20, 752 млрд - за товари і $4, 288 млрд - за послуги. Про це повідомляє пресслужба уряду.

"Постійне зростання експорту українських товарів на ринки ЄС - це знак якості. Україна входить в трійку найпотужніших експортерів сільськогосподарської продукції для країн Євросоюзу. Наша мета - суттєво збільшити експорт до ЄС і промислових товарів. Промисловий безвіз, над яким ми зараз працюємо з Євросоюзом, значно зміцнить українські позиції", - заявив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Зростання експорту до ЄС уповільнилося до 3,9% з 14,3% роком раніше, тоді як імпорт - до 7,5% з 12,7%, унаслідок чого дефіцит у торгівлі з ЄС зріс одразу на 31,5% - до $4,56 млрд, пише "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшили майже вдвічі експорт агропродукції за кордон, але це не покращить життя українців

Загалом Україна експортувала в інші різні країни світу товарів та послуг на $63,7 млрд - на 11% більше ніж 2018 року.

Зовнішньоторговельні операції проводились з партнерами із 235 країн світу. Серед країн, з якими торгувала Україна, найбільше українських товарів купили у Китаї.

У порівнянні з 2018 роком Україна набагато більше продавала в інші країни добрив (зростання втричі), оптичних приладів та апаратів (+22%), наземного транспорту, літальних апаратів, плавучих засобів (+32%), перлів, дорогоцінного або напівдорогоцінного каміння (+44%).

В топі експорту послуг - послуги зі страхування, транспортні та поштові.

Володимир Зеленський прийняв на Банковій комісара ЄС із питань сусідства та розширення Олівера Варгеї. Серед питань, обговорених з комісаром, названо підписання Угоди про спільний авіаційний простір, початок переговорів про так званий промисловий безвіз, поглиблення співробітництва у цифровій сфері та інші.

Зараз ви читаєте новину «Експорт товарів і послуг до ЄС: Україна отримала торік $25 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути