вівторок, 07 червня 2016 15:52

Експерт розповів, чим українці приваблюють ізраїльських роботодавців

Експерт розповів, чим українці приваблюють ізраїльських роботодавців
olx.ua

Українців запрошують на роботу в Ізраїль будівельниками, гувернантками, прибиральниками та різноробами. Попри всі труднощі в оформленні документів чимало з них йдуть на такий крок. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Віктор Йолкін, директор консультцентру компанії Go-green.

"Українці приваблюють тамтешніх роботодавців високою кваліфікацією і працьовитістю. Запрошують будівельників усіх напрямків, різноробів, кухарів і помічників на кухню. Клінінгові компанії шукають прибиральників. Великі клінінгові компанії мають багато замовлень прибирати новобуди після завершення будівельних робіт. У будинки людей похилого віку набирають персонал по догляду за такими людьми. Є вакансії для логістів, мерчандайзерів, комірників", – розповідає Віктор Йолкін.

За його словами, спершу робітники розраховують на мінімальну зарплату $1,2 тис. Для будівельників "мінімалка" складає $1,5 тис. Згодом, з огляду на кваліфікацію, роботодавці піднімають платню.

"В середньому робітники отримують $2,7 - 3 тис. на місяць, коли покажуть себе і доведуть професіоналізм. Компанія надає житло, іноді - харчування", – каже експерт.

"Крім робочих спеціальностей у Ізраїль часто шукають програмістів. Зарплати пропонують на рівні європейських. Приваблюють цікавими проектами, умовами праці", – говорить директор кадрового агентства Affinity Олена Яковлєва.

Йолкін каже, що оформити робочу візу в Ізраїль зараз практично неможливо.

"Українці їдуть в Ізраїль найчастіше не по робочим візам. Перетинають кордон як туристи, а вже на місці адвокати кадрового агентства допомагають оформити документи. Це коштує зусиль, часу і грошей. Якщо буде на офіційному рівні якась домовленість між країнами щодо ринку праці, багато українських кваліфікованих фахівців поїде туди працювати", – коментує він.

Нагадаємо, Україна та Ізраїль підписали угоду про тимчасове працевлаштування українських робітників в окремих галузях ринку праці. Угода діятиме після ратифікації.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чим українці приваблюють ізраїльських роботодавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути