четвер, 18 серпня 2011 11:00

До кінця року золото подорожчає до $ 1900 - експерт

До кінця року золото подорожчає до $ 1900 - експерт

Через політичний вплив прогнози робити важко, але все ж можна припустити, що ціна складе $ 1800-1900 за унцію.

Таку думку висловив керуючий німецьким фондом Nestor Gold Fonds Вальтер Верлі, передає Handelsblatt.

За його словами, у цін на золото ще є потенціал росту, в тому числі завдяки збільшенню інтересу до нього центробанків із країн, що розвиваються.

"У цін на золото ще є потенціал зростання. Перш за все, якщо на ринках збережеться нестабільність. Боргова криза ще не закінчилася. Поки що політики, на жаль, демонструють прагнення до консолідації в основному на словах. Макроекономічні ризики залишаються. І центробанки вже не настільки незалежні від політики, наскільки повинні бути", - зазначив він.

Економіст нагадав, що минулого року купівля центробанками золота вперше перевищила продаж.

"Поступово все більше золота купують банки з країн, що розвиваються, таких як Китай, Індія і Росія. Це означає, що у золота є довгостроковий потенціал", - вважає Верлі.

На думку експерта, зростання ціни на золото не свідчить про його переоцінку, або про наявність "бульбашки" на ринку.

"Ніякої "бульбашки" немає - золото не переоцінене. У нашому фонді ми не відчуваємо будь-якої метушні інвесторів. Страх перед дефолтами та інфляцією все ще турбує їх", - зазначив аналітик.

У той же час, за словами експерта, якщо макроекономічна ситуація заспокоїться, інвестори в золото повинні стати обережнішими.

"Але поки що світ далекий від цього. Ознаками утворення "бульбашки" можуть бути також сильне зростання інвестицій в ETF (фонди, що торгуються на біржі), орієнтованих на золото, і стрибок вартості золотодобувних компаній, особливо розвідувального спрямування. Крім того, інвесторам потрібно стежити і за притоками і відпливами коштів у фонди, що спеціалізуються на золоті. Я завжди звертаю увагу, коли преса втрачає критичне ставлення до подій на ринку, наприклад, коли бульварні ЗМІ активно рекламують покупку золота. Для мене це явна ознака бульбашки", - заявив Верлі.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року золото подорожчає до $ 1900 - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути