четвер, 23 червня 2011 12:24

Для видобутку власного газу Україні не вистачає 3,5 мільярда інвестицій

Для видобутку власного газу Україні не вистачає 3,5 мільярда інвестицій

Інвестиційний складник проектів з видобутку природного газу ДК "Укргазвидобування" становить 5 млрд грн.

Про це повідомив заступник директора компанії з питань перспективного розвитку та взаємодії з органами влади Олексій Нестеренко.

"Реалізація усіх...проектів потребує до 5 млрд грн інвестиційної складової. На сьогодні де-факто ми маємо всього 1,5 млрд грн", - заявив він.

Нестеренко зазначив, що компанія запланувала будівництво нових 19 дотискуючих станцій та реконструкцію 6 дотискуючих станцій. За його словами, у зв'язку з тим, що 70% родовищ знаходяться на завершальній стадії розробки, компанія змушена використовувати по видобутку газу 65% дотискуючих компресорних станцій.

"Для стабілізації видобутку газу із виснажених родовищ до 2015 року передбачено будівництво нових дотискуючих компресорних станцій. Видобуток газ із тих станцій до 2020 року повинен складати 15 млрд куб. м на рік. Без виконання цієї програми видобуток газу до 2020 р. може знизитись до 8-9 млрд куб. м на рік. Для реалізації цієї програми необхідні капітальні інвестиції в межах 2 млрд грн", - зазначив він.

Нестеренко також повідомив, що "Укргазвидобування" планує шляхом оновлення та модернізації оновити буровий парк та вийти на 52 верстати.

"Ми зменшимо їх на 40%, при цьому швидкість буріння зросте на 60%. Інвестиційна складова цієї програми - 2 млрд грн", - зазначив заступник директора, додавши, що компанія також планує в 2011 році поетапне застосування нових технологій щодо конденсату полтавських газових родовищ.

"Передбачається протягом 3-4 років висилити на цих родовищах до 1 млрд куб. м газу. Інвестиції цієї програми становлять 1 млрд грн", - повідомив Нестеренко.

Зараз ви читаєте новину «Для видобутку власного газу Україні не вистачає 3,5 мільярда інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути