середа, 23 вересня 2020 10:58

Deutsche Bank допоміг Коломойському відмити сотні мільйонів доларів Приватбанку

Deutsche Bank допоміг Коломойському відмити сотні мільйонів доларів Приватбанку
Deutsche Bank провів тисячі транзакцій, пов'язаних із компаніями Коломойського у США з 2006-го по 2015 рік. Фото: unsplash

Deutsche Bank зіграв вирішальну роль у відмиванні коштів із Приватбанку, перевівши понад $750 млн на бізнес-компанії олігарха Ігоря Коломойського у США.

Міжнародна мережа журналістів-розслідувачів ICIJ виявила, що за 6 років Deutsche Bank перевів не менше $490 млн із компаній, створених на Британських Віргінських островах під контролем Коломойського та його ділового партнера Геннадія Боголюбова, у компанії в Делавері. Велику частину грошей було витрачено на придбання нерухомого майна на Середньому Заході.

За даними ICIJ, ще $268 млн перейшли через Deutsche в інші компанії, контрольовані цими людьми та їхніми партнерами у США. Перекази грошей відбувалися з 2007-го по 2013 рік, пише "Економічна правда".

Судові документи показують, що Deutsche Bank провів тисячі транзакцій, пов'язаних із компаніями Коломойського у США з 2006-го по 2015 рік – це втричі більше за будь-який інший банк, який переводив гроші у країну для компаній, пов'язаних із Коломойським.

Журналісти повідомляють із посиланням на протоколи суду, що за діяльності Коломойського сотні сталеварів у Кентуккі, штатах Нью-Йорк і Огайо, втратили роботу, а в одному випадку навіть залишилися без страховки чи можливості тимчасово отримати доступ до своїх пенсійних фондів.

Дослідники пишуть про випадки несплати податків підприємствами олігарха. Наприклад, в Іллінойсі компанія Коломойського купила колишній завод Motorola. Уже за кілька місяців місцева комунальна компанія відключила електрику через неоплачені рахунки, ще за кілька місяців не було сплачено й податків на нерухоме майно. Тієї зими через замерзання труб репнула система зрошення. Продали комплекс через 8 років після купівлі на "безславному онлайн-аукціоні" зі збитком майже в $7 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ, Ахметов і Коломойський: хто і скільки відмив через світові банки

"Злочинці й інші особи, які намагаються приховати незаконні гроші в США, часто вкладають їх у блискучі висотки в Нью-Йорку або використовують їх для купівлі іграшок мільярдерів, як-от яхти й дорогі прикраси. Коломойський, який зіграв другорядну роль у драмі про імпічмент Дональда Трампа, мав на увазі інший приз: нерухоме майно в центрі Америки. Понад 10 років він і його соратники таємно створювали імперію нерухомого майна, купивши щонайменше 22 об'єкти, включаючи хмарочос у Клівленді зі склепінчастими стелями.

Як з'ясував ICIJ, Коломойський і його соратники залишили по собі слід із порожніх будівель, несплачених податків на майно, небезпечних виробничих умов, безробітних і щонайменше чотирьох сталеливарних заводів, які оголосили про банкрутство ... Будівлі було знецінено, заводи закрито, а сталевари залишилися без роботи", - йдеться в матеріалах розслідування.

На початку 2020 року стало відомо, що Коломойський перебуває під слідством федерального великого журі США за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів у сфері нерухомого майна. Серед покупок, які вивчає слідство, розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро і 21-поверхова офісна будівля.

Зараз ви читаєте новину «Deutsche Bank допоміг Коломойському відмити сотні мільйонів доларів Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути