понеділок, 10 червня 2013 09:37

Дачу під Києвом можна орендувати за 3 тисячі гривень

Дачу під Києвом можна орендувати за 3 тисячі гривень
Найкраще дачу орендувати у квітні-травні. Фото: kvartirakrasivo.ru

"На літо з Києва втікаю. Тут задуха, пилюка, смердить асфальтом. За містом спека переноситься легше, - розказує киянин Андрій Осадчук. - Під Києвом дачу можна орендувати дешевше, ніж знімати квартиру у столиці. За однокімнатку на Нивках плачу 3,5 тисяч гривень на місяць, а дачу знімаю за три".

Андрій орендує будинок у селі Тарасівка за 26 км від Києва.

"Будинок двокімнатний, є кухня, коридор і веранда. Туалет і душ на подвір'ї. Якби зручності були у хаті, я б цей будиночок орендував на цілий рік. Господар готовий здати його за 25 тисяч гривень на 12 місяців. Але треба подбати про дрова. Я пічному опаленню не дуже довіряю", - сказав Андрій.

На дачі проводить місяць відпустки у серпні. У червні-липні їздить на роботу в Київ електричкою.

"20 червня святкую день народження. На квартиру нікого не міг привести, бо господиня була проти. Боялась, що сусіди дізнаються, що вона квартиру здає. Усім розказала, що я її племінник. А на дачу запрошую велику компанію. Ми смажмо шашлики, співаємо до ночі", - зізнався чоловік.

Найкраще дачу орендувати у квітні-травні. Тоді дешеві варіанти можна знайти за 2-3 тис. грн. на місяць, розповів київський брокер Оксана Куриленко. Вона чотири роки працює в одному зі столичних агентств нерухомості.

"Дачу під Києвом у квітні можна знайти за 2 тисячі гривень, - говорить Куриленко. - Якщо вчасно розпочати пошуки, можна за дешево зняти будиночок з усіма зручностями всередині. Я своїм клієнтам раджу орендувати дачу з родичами чи знайомими. За 5 тисяч гривень під Києвом зараз можна орендувати 2-поверховий маєток з виходом до Дніпра чи біля лісу. Якщо жити там по черзі або ділити будинок з батьками чи сім'єю брата або сестри, можна скидатись по 2,5 тисячі гривень на місяць".

За словами брокера, найдешевше коштують фанерні будиночки у дачних кооперативах. Маєток на кілька поверхів із басейном і сауною, більярдними столиками, фонтанами і будиночками для гостей обійдеться у $ 1,5 тис.

"Найдорожча оренда на будинки - в радіусі 20 кілометрів від Києва, - запевняє Куриленко. - Під Києвом найпопулярнішими дачними районами вважаються Вишгородський і Обухівський, бо поруч є ліси і водойми. Багато хто хоче орендувати дачу для святкування хрестин чи дня народження. Такі варіанти обійдуться у 40-50 доларів за добу. Вчора здала в оренду дачу у селі Глеваха Васильківського району. За дві доби господарі просять 100 доларів. Подружжя там планує відсвяткувати 10 років у шлюбі".

Зараз ви читаєте новину «Дачу під Києвом можна орендувати за 3 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути