Ексклюзиви
вівторок, 07 червня 2011 09:03

Ціни на нафту обвалюються третій день поспіль

Ціни на нафту обвалюються третій день поспіль

Нафта марки WTI дешевшає під час ранкових торгів у вівторок 3-й день поспіль напередодні запланованого на середу засідання ОПЕК, на якому, згідно з прогнозами деяких експертів, може бути прийнято рішення про підвищення квот на видобуток.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість липневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 8:12 знизилася на $ 0,63 (0,64%) щодо рівня 6 червня - до $ 98,38 за барель.

За підсумками попередньої сесії це ф'ючерс подешевшав на $ 1,21 (1,2%) - до $ 99,01 за барель, що на 38% вище, ніж на аналогічну дату минулого року.

Економісти схильні пов'язувати тимчасове погіршення стану світової економіки з різким стрибком цін на сировину і, зокрема, на нафту. Подальше підвищення вартості енергоносіїв, зазначають вони, може повністю підірвати відновлення економічної активності.

У травні експерти МЕА заявили, що в світі існує "гостра необхідність" збільшення обсягів видобутку нафти, щоб збити ціни і запобігти уповільненням темпів зростання світової економіки.

Аналітик JBC Energy Йоханнес Беніні вважає, що ОПЕК необхідно збільшити видобуток на 2,5 млн барелів на добу. Зараз квота ОПЕК становить 24,845 млн барелів на добу, проте організація постачає більше встановлених обсягів.

"Ключовим фактором буде рішення ОПЕК, - зазначив економіст National Australia Bank Бен Уестмор.- Макроекономічні дані свідчать про те, що ми переживаємо спад ділової активності".

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на липень на лондонській біржі ICE Futures до 8:13 впало на $ 0,58 (0,51%) - до $ 113,9 за барель. За підсумками торгів у понеділок цей контракт втратив $ 1,36 (1,2%), опустившись до позначки в $ 114,48 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту обвалюються третій день поспіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути