Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2011 09:23

Ціна золота вперше перевищила позначку $ 1700

Ціна золота вперше перевищила позначку $ 1700

Котирування золота на товарній біржі Нью-Йорка COMEX сьогодні відновили свій історичний максимум і вперше перевищили цінову позначку $ 1700 / унція. Нині максимальна ціна операції з активним ф'ючерсом на золото (грудень) становить $ 1704,9 / унція.

"За поточний рік котирування золота зросли вже на 15%. Деякі аналітики не вірять в подальше ралі та заявляють, що жовтий метал перегрітий, причому приводять вагомі аргументи на користь цієї думки. Вони нагадують про так звану паніку ліквідності, коли інвестори продають золото, щоб покрити збитки за всіма іншими компонентами свого портфеля. Так було в 2009 році: на падінні на фондових майданчиків золото спочатку дорожчало, але потім, коли падіння затяглося, золото стало коректуватися, причому досить відчутно. Є ризик, що такий сценарій повториться", - попередив оглядач Bloomberg Манус Кренні.

За підсумками торгів 5 серпня 2011 року ціна золота на COMEX знизилася на 0,4% і встановилася на найнижчій позначці за три торгові дні - $ 1651,8 / унція.

3 серпня ціна золота на готівковому ринку дорогоцінних металів в Лондоні становила $ 1667,50 / тр.унція.

Напередодні золото на COMEX оновило свій історичний максимум. За підсумками торгів 2 серпня 2011 року тройська унція золота на COMEX стала дорожчою на $ 22,8, а офіційна ціна стосовно активного ф'ючерсу (грудень) становила $ 1644,5 / унція.

Золото на COMEX подорожчало через збільшення інвестиційного попиту на золоті злитки, викликаного побоюваннями уповільнення зростання ВВП США і тоді ще можливого зниження кредитного рейтингу країни.

Підвищений попит на золоті злитки був також зумовлений більш слабким, ніж очікувалося, зростанням споживчих доходів громадян США і несподіваним зниженням їх споживчих витрат. Так, за підсумками червня 2011 року обсяг індивідуальних доходів американців зріс порівняно з попереднім місяцем на 0,1% - найнижче зростання показника з листопада 2010 року. У той же час, обсяг споживчих витрат в червні 2011 року знизився щодо попереднього місяця на 0,2% - перше зниження показника приблизно за два роки.

Нагадаємо, 18 липня ціни на золото на Товарній біржі Нью-Йорка вперше в історії піднялися вище за позначку $ 1600 / унція. Максимальна ціна операції по серпневому ф'ючерсу на COMEX досягла позначки $ 1600,4 / унція. Попередній історичний максимум золото встановило 14 липня 2011 на рівні $ 1594,9 / унція.

Тоді золото на COMEX дорожчало через продовження його інвестиційних покупок, викликаних нестабільністю фінансової сфери Європи та США. Покупки золота були обумовлені також очевидним посиленням боргових проблем країн єврозони і борговими проблемами США.

Зараз ви читаєте новину «Ціна золота вперше перевищила позначку $ 1700». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути