пʼятниця, 27 травня 2011 20:06

Експерт розповів, звідки в Нацбанку рекордні золотовалютні резерви

Експерт розповів, звідки в Нацбанку рекордні золотовалютні резерви

Національному банку України вдалося збільшити золотовалютні резерви до $ 38 млрд завдяки поліпшенню торговельного балансу країни.

Про це заявив старший економіст Центру перспективних досліджень Ільдар Газізулін в ефірі Першого ділового каналу.

"Поліпшився торговельний баланс, відбувся притік капіталу. Кредитори України продовжують пролонгувати позички, позичальники отримали певну передишку, і Нацбанк отримав можливість викуповувати надлишок валюти і збільшувати свої резерви", — пояснив він.

Експерт висловив думку, що попри збільшення Нацбанком золотовалютних резервів, Україна муситиме й надалі позичати гроші у Міжнародного валютного фонду.

"Зовнішній борг України зростає. Рано чи пізно треба буде повертати ці гроші. Україна досі потребує допомоги, особливо якщо погіршиться ситуація у металургії", — сказав Газізулін.

Крім того, за його словами, ріст промислового виробництва в Україні становитиме близько 7%.

"Наш прогноз — 7—7,5%. В Україні є потенціал легко збільшити обсяги промвиробництва, бо після кризи багато потужностей ще не завантажені. Як тільки світовий попит відновиться, збільшиться виробництво в Україні", — наголосив аналітик.

Газізулін також спрогнозував, що найбільш перспективними секторами української економіки стануть агропромисловий комплекс та енергетика.

"Як і в останні кілька років, це агросектор, враховуючи його колосальний потенціал. А другий сектор — це енергетика, за умови якщо уряд продовжить приватизацію і реформи, залучатиме інвесторів", — розповів він.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, звідки в Нацбанку рекордні золотовалютні резерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути