понеділок, 16 травня 2011 15:03

Порошенко у Лондоні розповів про історичний рекорд Нацбанку

Порошенко у Лондоні розповів про історичний рекорд Нацбанку

Міжнародні резерви України вперше в історії країни перевищили $ 39 мрлд.

Про це сьогодні повідомив глава ради Національного банку України Петро Порошенко на відкритті сьомого Українського інвестиційного саміту Adam Smith Conferences в Лондоні.

"Досягнення обсягу резервів в $ 39 млрд має вселяти певний оптимізм", - сказав він.

Порошенко додав, що НБУ прогнозує прискорення зростання валового внутрішнього продукту в 2011 році до 5,3%. Серед інших позитивних новин він назвав збільшення обсягу кредитів економіці в першому кварталі на 6% і зниження ставки по кредитах з початку цього року з 15,5% до 13% річних.

Відповідаючи на питання про доцільність подальшого нарощування міжнародних резервів країни, глава ради НБУ підкреслив, що воно перебуває у повній компетенції правління центрального банку. За його словами, рада Нацбанку підтримує кроки правління з лібералізації валютного ринку. Як вважає Порошенко, такі заходи, як дозвіл валютних свопів, дають можливість плавно переходити до більш гнучкої політики валютного курсу без потрясінь для економічних суб'єктів.

Глава ради підкреслив, що розміри емісії гривні у зв'язку зі збільшенням валютних резервів перебувають в повній відповідності з основними принципами грошово-кредитної політики на 2011 рік. За його словами, зважена політика НБУ і уряду сьогодні виключає монетарний внесок у прискорення інфляції.

"Основними ризиками для інфляції як і раніше залишаються зовнішні шоки", - вважає Порошенко.

Нагадаємо, міжнародні резерви в квітні зросли на 5,3% або на $ 1923 млн, - до $ 38,351 млрд. У цілому за січень-квітень-2011 міжнародні резерви збільшилися на 10,9% або на $ 3,775 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко у Лондоні розповів про історичний рекорд Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути