неділя, 06 грудня 2020 21:10

Чим вигідно опалювати будинок: експерт описав переваги енергоносіїв

Чим вигідно опалювати будинок: експерт описав переваги енергоносіїв
Природний газ є найтехнологічнішим, найзручнішим, найкращим із точки зору використання. Фото: unsplash

Що вигідніше - газ чи електроенергія - буде зрозуміло, як тільки ухвалять рішення про перехід на облік в енергетичних одиницях. Тоді в платіжках здійснять перерахунок на кВт⋅год і можна буде порівняти, чим краще опалювати приміщення, розповідає Gazeta.ua експерт із енергетичних питань Геннадій Рябцев.

"Все залежить від того, де живе споживач, чи до його помешкання вже підведені газ, електроенергія. Яка в конкретний момент їхня вартість. Кожен може вибирати між цими двома енергоносіями, а може звернутись до чогось іншого", - каже експерт.

З його слів, є велика кількість сільських районів, де можна опалювати будинки дровами, торфом чи використовувати інші джерела енергії.

"Вітряки, сонячні панелі, сонячні конвектори, які підігрівають воду. У південних регіонах влітку немає потреби в газі чи традиційній електроенергетиці. Можна встановити сонячний конвектор. Якщо йдеться про степи - Миколаїв, Хортиця, Запоріжжя, там стоять вітряки, які генерують електричну енергію", - пояснює Рябцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, від чого залежить ціна на газ

На його думку, перехід на енергетичні одиниці дозволить порівнювати ефективність використання природного газу та електричної енергії.

"Але природний газ є найтехнологічнішим, найзручнішим, найкращим із точки зору використання. Споживачу не потрібно створювати запасів чи щось перевозити. Кран відкрутив - отримав більше, закрутив - отримав менше. Не потрібно витирати панелі від пилу, очищати від снігу чи бавитися з вітрогенераційною установкою", - переконаний експерт.

На його думку, найкраще, якщо господарство використовує усі види енергоносіїв. Визначає, коли і що вигідніше опалювати газом чи навпаки іншими видами палива. І не боїться від чогось відмовлятися.

Повну версію розмови з експертом із енергетичних питань Геннадієм Рябцевим читайте за посиланням.

Тарифи на послуги розподілу природного газу підвищать наступного року. Зокрема тариф "Київоблгазу" зросте з 0,81 грн до 1,55 грн за кубометр, без ПДВ, "Київгазу" - з 0,28 грн до 0,32 грн, "Одесагазу" - з 0,79 грн до 0,89 грн, "Полтавагазу" - з 1,09 грн до 2,07 грн, "Херсонгазу" - з 0,94 грн до 1,8 грн, "Луганськгазу" - з 0,92 грн до 1,13 грн за кубометр.

Зараз ви читаєте новину «Чим вигідно опалювати будинок: експерт описав переваги енергоносіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути