вівторок, 22 березня 2011 18:02

Через Азарова дитсадки підвищують плату за харчування дітей - депутат

Через Азарова дитсадки підвищують плату за харчування дітей - депутат

Івано-Франківська міська рада ухвалила рішення про підвищення плати за харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах.

Зокрема, на 29%, або на 1,8 грн, - з 6,20 грн до 8 грн для дітей віком від трьох до семи років та на 31,25%, або на 1,25 грн, - з 4 грн до 5,25 грн для дітей від одного до трьох років за один день. Про це повідомили в міському відділі освіти.

"Повноцінне здорове харчування – це основне, що повинно бути у дошкільних навчальних закладах. Із врахуванням значного росту цін на продукти, спричиненого урядом Азарова, постало питання про необхідність збільшення ціни на харчування у дитячих садках і для того, аби не зменшувати необхідний раціон вітамінів і поживних речовин дітям. Тобто якщо, умовно кажучи, дитині потрібна норма масла 20 грамів, то за попередньою ціною вона могла отримати лише 12. Крім цього, таке підвищення є не настільки суттєвим, аби нехтувати здоров'ям дітей", - пояснив депутат Івано-Франківської міської ради Віталій Голутяк.

Директор загальноосвітньої школи-садка І-го ступеня №7 Марія Ільків позитивно оцінила збільшення оплати на харчування у дошкільних навчальних закладах.

"Я підтримую і вітаю таку ініціативу міської ради. Ми чекали цього, адже 8-10 годин діти проводять у дитсадках і повинні належним чином харчуватися. А правильне, раціональне харчування вимагає відповідного набору продуктів, які останнім часом значно подорожчали. Погодьтеся, харчувати дітей на таку мізерну суму – це замах на їхнє здоров'я", - резюмувала вона.

Міська рада звільнила від плати за харчування дітей пільгових категорій, а плата за харчування для дітей із багатодітних сімей становить 50% від затвердженої суми.

В Івано-Франківську батьки платять лише половину суми, необхідної для харчування дітей у дошкільних закладах, а 50% виділяє з цією метою міський бюджет.

Зазначимо, в Івано-Франківську діє 27 дошкільних навчальних закладів, які відвідують понад 7 тис. дітей.

Зараз ви читаєте новину «Через Азарова дитсадки підвищують плату за харчування дітей - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути