субота, 19 травня 2018 10:30

Це буде соціально справедливо: три роки тому скасували податок на пенсію

Це буде соціально справедливо: три роки тому скасували податок на пенсію
Пенсії в Україні оподатковували з 2015 року. Фото: Вголос

"Звільняємо від оподаткування пенсії працюючих і непрацюючих пенсіонерів повністю. Вносимо соціальну справедливість", - два роки тому з трибуни парламенту проголосила голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

19 травня 2016 року - Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект щодо скасування 15% податку на пенсії.

За ухвалення законопроекту №4542 проголосували 307 нардепів. Також вони підтримали скорочення терміну підготовки документа до другого читання. Вже 2 червня законопроект ухвалили у другому читанні. Проголосували 274 парламентаріїв.

"Верховна Рада у другому читанні прийняла урядовий законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій". Від оподаткування звільнено усі пенсії, розмір яких не перевищує 10 прожиткових мінімумів. Це була наша обіцянка і ми її виконали", - прокоментував у Facebook прем'єр Володимир Гройсман.

Пенсії в Україні оподатковували з 2015 року. Це стосувалося виплат, які перевищували три мінімальні зарплати. Тодішня очільниця Мінфіну Наталія Яресько заявляла, що оподаткування торкнулося лише 3% пенсіонерів.

3 жовтня 2017 року Верховна рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". Найбільше пенсійні виплати зросли у тих, хто мав тривалий страховий стаж і легальну високу зарплату. Після перерахунку пенсія в середньому збільшилися на 559,78 грн. До прийняття закону середній розмір пенсії в Україні становив 1886,78 грн. Тепер - 2446,56 грн.

Зараз ви читаєте новину «Це буде соціально справедливо: три роки тому скасували податок на пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути