пʼятниця, 25 березня 2011 11:00

Бродський вірить, що підприємці скоро працюватимуть без печаток

Бродський вірить, що підприємці скоро працюватимуть без печаток

Через місяць депутати удруге розглядатимуть законопроект про скасування обов'язкових печаток. Його ініціатори запевняють, що такий крок підніме Україну в середньому на двадцять щаблів у світових рейтингах за легкістю ведення бізнесу.

В уряді підрахували, що після ліквідації дозволу від міліції на виготовлення печатки - 52 мільйони гривень залишилися у гаманцях підприємців. Полегшувати життя бізнесу обіцяють і надалі. Всі бланки суворої звітності, які за роки незалежності було впроваджено в країні, обіцяють скасувати.

"Зараз ми хочемо перевести печатки з обов'язкових в добровільні. Ну нам не вдалося поки що знайти порозуміння з депутатами, уряд повністю підтримує нашу ініціативу, разом з Могильовим, і я думаю що ми приймемо за квітень місяць цей закон", - заявив Михайло Бродський, урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності.

Нагадаємо, раніше перша редакція законопроекту Держкомпідприємнитцва щодо скасування обов'язковості печаток пройшла узгодження з міністерствами і відомствами і у вересні він буде поданий на розгляд уряду.

За словами заступника глави Держкомпідприємництва Сергія Третьякова, у разі прийняття закону, печатки матимуть виключно інформативний характер, а не дозвільний, як це було донині, і будуть використовуватися вони за бажанням підприємця.

"Крім економії часу і грошей, які витрачалися під час виготовлення і ліквідації печатів, підприємці будуть більш захищені, зокрема від небезпеки рейдерського захоплення", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Бродський вірить, що підприємці скоро працюватимуть без печаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути