четвер, 26 серпня 2010 14:42

В Україні можуть скасувати печатки

В Україні можуть скасувати печатки

Перша редакція законопроекту Держкомпідприємнитцва щодо скасування обов"язковості печаток пройшла узгодження з міністерствами і відомствами і у вересні він буде поданий на розгляд уряду.

Про це заявив в інтерв'ю "5 каналу" заступник голови комітету Сергій Третьяков.

"Шість відповідних міністерств і відомств розглянули наш законопроект і подали свої пропозиції. Ми врахували практично всі з них. Зокрема враховані застереження Мін"юсту щодо необхідності печаті для нотаріату. А ось Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов повністю підтримав законодавчу ініціативу, попри те, що через неї будуть скорочені працівники міліції, які сьогодні займаються печатями", - зазначив С.Трєтьяков, якого цитує прес-служба комітету.

Заступник глави Держкомпідприємництва зазначив, що у разі прийняття закону, печатки матимуть виключно інформативний характер, а не дозвільний, як це було донині, і будуть використовуватися вони за бажанням підприємця.

"Крім економії часу і грошей, які витрачалися під час виготовлення і ліквідації печатів, підприємці будуть більш захищені, зокрема від небезпеки рейдерського захоплення", - вважає він.

За словами С.Третьякова, у разі схвалення у вересні законопроекту на урядовому комітеті, вже через декілька місяців він може бути прийнятий Верховною Радою України.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть скасувати печатки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути