четвер, 09 січня 2020 20:25

Бізнес на натуральній косметиці окупився за вісім місяців
8

Дарина Куга разом з мамою виготовляють натуральну косметику, яку продають у соцмережі
Фото: фото надане Дариною Кугою
Дарина Куга разом з мамою виготовляють натуральну косметику, яку продають у соцмережі
Дарина Куга разом з мамою виготовляють натуральну косметику, яку продають у соцмережі
Дарина Куга разом з мамою виготовляють натуральну косметику, яку продають у соцмережі
Дарина Куга разом з мамою виготовляють натуральну косметику, яку продають у соцмережі

Киянка Дарина Куга разом з мамою створила бренд натуральної косметики "Квітка". Ця справа передавалася у родині ще від прабабусі.

"Потяг до створення косметики в мене був ще з дитинства. Цією справою займалася моя прабабуся, а потім мама, - розповідає Дарина. - До відкриття бізнесу я працювала у великій косметичній компанії. Займалася маркетингом і продавала пральні порошки".

На власну справу мала 6 тисяч гривень

На власну справу мала 6 тисяч гривень. На той час родина розробила три засоби: крем для обличчя, порошок для очищення шкіри і крем під очі.

"Почали з того, що брали консультації у технологів, щоб правильно виготовляти для потреб людей. Поступово змінили технологію виготовлення, закупили упаковку і стали спонсорами деяких косметичних проектів. Першу косметику дарували блогерам. Довелося навчитись, як просувати косметику. Це виявилось зовсім не так, як у великих компаніях. Там є бюджети на це. У мене ж була можливість просувати бренд лише в соцмережі на безкоштовних умовах. Відвідувала різноманітні жіночі клуби і розмовляла з клієнтками вживу. Всі гроші, які отримували, вкладали у розвиток", - зауважує власниця бізнесу.

Найпопулярніший продукт — твердий шампунь

Мали проблему зі створенням нових продуктів. Родині довелося серйозно вкластися у навчання. Дарина знайшла онлайн школу у Великобританії і пройшла курс створення засобів для догляду та навчилася писати рецептури. Постійно читає останні дослідження, випробовує нові продукти.

Лабораторію для створення косметики обладнали у власній квартирі. Найпопулярніший продукт — твердий шампунь. Це концентрат, схожий на мило по вигляду. Об'єму у 50 мілілітрів вистачає на 4-6 місяців. Обійдеться такий у 260 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни продають канцелярію, яка росте

"Бізнес вийшов на самоокупність за 8 місяців. Якби не робила помилок, то справа окупилася б швидше. На старті брали участь у еко- коробочках краси. Зробили велику інвестицію і вирішили вкладати у ті коробочки по два засоби. В результаті коробок було 300 штук, а ми не врахували, що їх треба зробити дуже швидко. Поклали маску, в якої на той момент був термін придатності 1 місяць, тому робили під відправку. Другий засіб — твердий скраб для тіла з оліями. І потрібен був час, щоб застиг у формах, а форм не вистачало, тому довелося позичати гроші і вкладати у виробництво. Пізніше зрозуміла, що перед тим, як приймати участь в таких рекламних компаніях, потрібно вивчити цільову аудиторію і наповнення коробочки, щоб не повторюватись", - каже Дарина.

Довелося скоротити асортимент товару. Деякі засоби себе не виправдовували, бо їх рідко замовляли, а інгредієнти, з яких вони складались, мали невеликий термін придатності. Зараз працюємо як індивідуальне ательє косметики. Можемо створити будь- який засіб для клієнта.

НБУ спростив процедуру закриття поточних банківських рахунків ФОП, що припиняють діяльність.Закрити рахунок можна, якщо на такому рахунку немає залишку коштів. Так банки зможуть закрити поточний рахунок без отримання будь-яких документів від клієнта.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на натуральній косметиці окупився за вісім місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути