понеділок, 20 січня 2020 16:25

"Більші, ніж у 60% населення планети, разом узятих": стало відомо про статки найбагатших людей світу

"Більші, ніж у 60% населення планети, разом узятих": стало відомо про статки найбагатших людей світу
Кількість мільярдерів за минуле десятиліття подвоїлася. ФОТО: interfax.com.ua

2153 світові мільярдери 2019 року мають більші статки, ніж 60% населення Землі разом узяті. 1% найбагатших людей у світі володіють капіталом, сума якого вдвічі перевищує ту, що мають 6,9 млрд осіб.

Повідомляє про це міжнародне благодійне об'єднання Oxfam.

"Економічна нерівність вийшла з-під контролю. 2019 року світові мільярдери мали статки більші, ніж у 4,6 мільярда людей. Причина настільки великого розриву - недосконала й сексистська економічна система, в якій заможність декількох привілейованих осіб, переважно чоловіків, цінується більше, ніж мільярди годин найважливішої праці, якою є неоплачувана й недостатньо оплачувана робота з догляду, виконувана здебільшого жінками", - йдеться у звіті організації.

Як відзначають в Oxfam, проблемою є також недостатнє оподаткування найбагатших людей світу . В організації переконані, що підвищення податку на 0,5% за 10 років дозволило б створити додаткові 117 млн робочих місць у галузях освіти, охорони здоров'я й догляду за дітьми та людьми похилого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали наймолодшого мільярдера 2019 року

Джефф Безос втратив лідерство в рейтингу найбагатших людей світу. Причиною цього стало падіння акцій компанії Amazon. Нині Безос посідає 2-гу сходинку. На першому місці опинився директор компанії Louis Vuitton Бернар Арно. Закриває трійку лідерів Білл Гейтс.

Зараз ви читаєте новину «"Більші, ніж у 60% населення планети, разом узятих": стало відомо про статки найбагатших людей світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути