вівторок, 11 червня 2013 16:04

Янукович наказав продовжити роздачу "вітіної тисячі". Уряд готується "накачати" Ощадбанк

Янукович наказав продовжити роздачу "вітіної тисячі". Уряд готується "накачати" Ощадбанк
Віктор Янукович вважає за необхідне продовжити виплати вкладникам Ощадбанку к. СРСР.

Компенсаційні виплати вкладникам Сбєрбанку колишнього СРСР необхідно продовжити.

Про це заявив президент Віктор Янукович, відкриваючи сьогодні засідання Комітету економічних реформ.

"Що стосується повернення заощаджень Ощадбанку, то 5 мільйонів громадян скористалися вже цим правом. Нам не потрібно зупинятися. Треба йти далі в цьому питанні", - сказав глава держави.

Зазначимо, що Кабінет міністрів планує розглянути законопроект про збільшення статутного капіталу Ощадбанку та внесення змін до його статуту. Про це йдеться у порядку денному засідання уряду на 12 червня.

Нагадаємо, держава гарантувала компенсацію українцям знецінених грошових заощаджень в сумі, яка на момент прийняття 1996 року відповідного закону оцінювалася в 131,96 млрд грн.

Уряд Юлії Тимошенко 2008 року вирішив виплатити вкладникам Сбєрбанку колишнього СРСР до 1 тис грн на вкладника. Компенсації на загальну суму 5,8 млрд грн отримали близько 6,4 млн осіб.

Янукович у березні цього року доручив уряду забезпечити виплати в червні-грудні на тих же умовах усім іншим вкладникам, дані про яких були внесені до спеціального реєстру до 1 січня 2012 року. Всього на ці цілі виділено 6 млрд грн.

Ощадбанк продовжує реєстрацію вкладників Сбєрбанку колишнього СРСР, дані про яких не були внесені до реєстру вкладників заощаджень громадян, а також актуалізацію вкладників, які отримали у 2008 році компенсацію в повному обсязі, проте "отримати компенсацію вони зможуть не раніше 2013 року у разі прийняття відповідної постанови Кабінету міністрів".

1 лютого 2013 прем'єр Микола Азаров заявив, що компенсаційні виплати вкладникам Сбєрбанку колишнього СРСР поновляться найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав продовжити роздачу "вітіної тисячі". Уряд готується "накачати" Ощадбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути