пʼятниця, 09 листопада 2012 09:38

Ощадбанк отримав вже 4,6 мільярда на виплату "Вітіної тисячі"

Ощадбанк отримав вже 4,6 мільярда на виплату "Вітіної тисячі"
8 листопада Ощадбанк отримав 270 млн грн. Фото: dni.com.ua

Станом на 8 листопада 2012 року Міністерство фінансів профінансовало з державного бюджету, а "Ощадбанк" фактично отримав 4,67 млрд грн для виплати за знеціненини внесками Сбербанку колишнього СРСР.

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів, 8 листопада Ощадбанк отримав 270 млн грн.

Кошти призначені для виплат вкладникам, відомості про яких станом на 1 січня 2012 року внесено до інформаційно-аналітичної системи "Реєстр вкладників заощаджень громадян" та які не отримали протягом 2008 року компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень, у межах залишку проіндексованого вкладу, але не більше ніж 1 тис. грн на одного вкладника.

Нагадаємо, в 2008 році уряд Юлії Тимошенко вирішив виплатити вкладникам Ощадбанку СРСР до 1 тис. грн на вкладника. Однак компенсації на загальну суму 5,8 млрд грн отримали лише близько 6,4 млн осіб.

Президент Віктор Янукович у березні цього року доручив уряду забезпечити виплати в червні - грудні 2012-го на таких же умовах усім рештою вкладникам, дані про яких були внесені до спеціального реєстру до 1 січня 2012 року. Всього на ці цілі виділено 6 млрд грн.

З 1 вересня Ощадбанк також відновив реєстрацію в реєстрі для вкладників, які ще не проходили реєстрацію даних і компенсаційних рахунків. За цей час до нього звернулося понад 2 млн таких вкладників, з яких свої рахунки зареєстрували 0,1 млн людей.

Президент і уряд уже заявили про плани продовжити виплати в 2013 році. Проте проект держбюджету з планованими розмірами платежів поки відсутня.

Зараз ви читаєте новину «Ощадбанк отримав вже 4,6 мільярда на виплату "Вітіної тисячі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути