Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2012 11:01

Як зекономити 3 тисячі на авіаперельотах

Як зекономити 3 тисячі на авіаперельотах
Щоб знайти дешевий переліт, треба витратити час. Фото: bilet-z.ru

Щоб багато подорожувати, не обов'язково бути олігархом, вважає киянин Дмитро Оніщенко.

За його словами, найбільше грошей під час подорожі можна зекономити під час перельотів.

Щоб знайти дешевий переліт, треба витратити час, але це добре окуповується. Хлопець за два роки відвідав 10 країн. Шукаючи дешеві авіаквитки, при кількох перельотах економить 2-3 тис. грн.

Треба брати квитки за кілька місяців до подорожі, радить він.

"Що ближче дата перельоту, тим квитки дорожче. Найкраще бронювати переліт за півроку. Тоді матимете змогу придбати квиток навіть за 20 Євро. В багатьох перевізників квитки дорожчають щотижня. Придбавши квиток за кілька місяців, одночасно отримаєте дві вигоди: матимете час добре спланувати поїздку і заощадите щонайменше 300 доларів. Такі квитки "розмітають" швидко, тому гаяти час не варто", - порадив Оніщенко.

Багато людей думають, що подорожувати автобусом чи поїздом дешевше і через це авіаперельотами навіть не цікавляться.

"Для таких наведу один приклад. Цього літа я їздив до друзів у Стокгольм, столицю Швеції. Після цього вирішив відвідати Чехію, поки ще діяла шенгенська віза. За переліт Стокгольм-Прага сплатив 25 Євро, просто забронювавши квиток за 4 тижні до того. А поїзд за цим же маршрутом коштував би 150 Євро, бо подорожувати залізницею у Європі значно дорожче. Та й просидів би у поїзді годин 14, не менше. А так – і гроші зекономив, і переліт усього годину зайняв", - розповів Оніщенко.

Для бронювання авіаквитків радить вибирати "лоу-кости" - дешеві авіаперевізники.

"Складність у тому, що список таких перевізників ви знайдете не одразу, навіть "забивши" в Інтернет-пошуку "квитки на літак дешево". А все тому, що великі компанії платять за рекламу, а бюджетні й на цьому економлять. Щоб їх знайти, треба добре постаратися. Добре попитати у друзів, які вже подорожували лоу-костами", - зазначив Оніщенко.

Каже, бюджетні авіалінії - не значить погані.

"Бюджетними їх називають через економію на деяких послугах. Такі зазвичай не ставлять свої літаки у великих аеропортах типу Борисполя, бо там високі ціни за оренду. Замість цього вилітають у рейси, наприклад, із Жулян. Також у таких літаках клієнтів не годують, є обмеження ваги багажу. Найчастіше можна перевозити до 8-10 кілограмів. В однієї людини має бути лише одна валіза", - сказав хлопець.

Великі компанії-авіаперевізники час від часу влаштовують акції на квитки, коли відкривають нові рейси. Варто відстежувати й таку інформацію.

"Найкраще купувати квиток на літак в Інтернеті, сплачуючи за нього кредитною карткою. Тоді електронний квиток надсилають на імейл, який перед відльотом треба просто роздрукувати. Не варто купувати квитки через турфірму. Там на вас зароблять 30-200 євро", - підсумував Оніщенко.

Зараз ви читаєте новину «Як зекономити 3 тисячі на авіаперельотах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути