понеділок, 20 червня 2011 06:00

Як заробити 2 тисячі гривень за 10 днів канікул

Підліток за літо може підзаробити грошей на свої потреби. Найпопулярніші заробітки у місті : роздавати листівки (від 10 грн за год), мити авто (50 грн за 1 автівку), продавати каву у пересувних ларьках (60 грн в день + %від проданого), допомагати літнім людям по господарству (від 20 грн за послугу), збирати виноград, чи прибирати пляжі від сміття у Криму (від 800 грн за місяць + безкоштовне проживання).

Найпопулярнішими місцями роботи в селі є: пасти череду (1500 грн на місяць), полоти город (50 грн за 10 соток), годувати рибу, птицю (1200 грн в місяць), стригти овець (1500 грн в місяць), приймати зерно. (1200 грн. за місяць). Робота є в селах, де працюють великі сільгосппідприємства чи фермерства.

16-річний Сергій Бобровський із села Ціпки Гадяцького району Полтавщини полов сою на полі. Заробив 2 тис. грн "Щодня проходив по гектару. Починав о 6 ранку. І до 10.00. Як спаде жара, знову виходив на поле", - розказує Сергій. - "Кожен працівник бере на поле флягу із замороженою водою. Через дві години вона розтає, робиться гарячою. Пити багато води не можна, бо ще дужче хочеться".

Роботодавці мають право приймати на роботу осіб від 16 років. За письмовою згодою одного з батьків чи опікунів можуть працювати 14-річні. Під час канікул не більше як по 36 год на тиждень.  Звільнити працівника, якому менше 18 років, адміністрація може тільки за згодою служби у справах дітей.

Батьки не повинні змушувати дітей віддавати їм зароблені гроші.

Зараз ви читаєте новину «Як заробити 2 тисячі гривень за 10 днів канікул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути