четвер, 13 травня 2021 21:10

Як потрапити на роботу в міжнародну компанію

Як потрапити на роботу в міжнародну компанію
Роботодавці не надто цінують, коли на співбесіді говорять, що люблять перепрацьовувати. Фото: unsplash

Працевлаштування в міжнародну компанію має певні особливості, за словами рекрутерів. Під час співбесіди кандидат на посаду почує стандартні питання - розкажіть про себе, досвід роботи тощо. Також будуть нестандартні питання. Вони залежать від менталітету тієї країни, де знаходиться головний офіс компанії.

"Наприклад, в США важливу роль відіграє так званий small talk, з якого починається співбесіда. По суті, він дає роботодавцю розуміння про навички спілкування кандидата. Ще будуть дізнаватися про відкритість до інших культур. Щоб розуміти, як будете спілкуватися з колегами з різних куточків світу, чи зможете знайти спільну мову", - розповів в інтерв'ю Work.ua Алекс Лиховец. Він проводить співбесіди для міжнародних компаній.

Експерт наголошує, що важливо підготуватися до співбесіди.

"У сучасних реаліях усі співбесіди проходять у відеоформаті. Дуже важливо звернути увагу на задній фон відео, хороше освітлення, охайний зовнішній вигляд, якість камери. Важливо заздалегідь підготуватися і скласти типові відповіді мовою, якою будете проходити співбесіду", - каже він.

Частою помилкою є незнання культурних відмінностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому пропонують зарплату 100 тис. грн: п'ятірка вакансій

"В Америці дуже важлива політкоректність, не ставте питання про расу або релігію. Так само намагайтеся в правильному ключі розповісти про свої хобі або дозвілля, оскільки вас можуть неправильно зрозуміти. Ще не надто цінують, коли говорять, що люблять перепрацьовувати. Або навпаки - що потрібно більше вільного часу", - підсумував експерт.

Перше знайомство кандидата з рекрутером відбувається через резюме. Саме воно є обличчям працівника, його візитівкою. Помилки, складні та незрозумілі формулювання, недостатня кількість інформації або її надлишок, відверті фото говорять про те, наскільки серйозно кандидат ставиться до пошуку роботи.

Зараз ви читаєте новину «Як потрапити на роботу в міжнародну компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути