Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2012 10:00

Як наскладати гроші на навчання дітей

Як наскладати гроші на навчання дітей
Збирати гроші на навчання треба починати уже з моменту народження дитини

Для людей, які бояться втратити гроші ідеальна інвестиція – накопичувальні  програми страхування життя. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів незалежний фінансовий консультант зі Львова Руслан Юрків.

"Це гарантійний, перевірений, надійний фінансовий продукт, який допомагає створити капітал. Розглянемо ситуацію: чоловік у 50 років хоче отримувати пасивний дохід. Якщо зараз йому 25, то і програму він обирає на 25 років. Припустимо, він заробляє 2000 гривень на місць. Його дохід на рік складе 24 тисячі гривень.  Інвестувати слід 10% від річного доходу, тобто 2400 гривень на рік. За 25 років він проінвестує 60 тисяч гривень. Якщо взяти середній відсоток 10% річних, то у свої 50 він отримає приблизно 170 тисяч гривень. Беручи таку програму людина знаходиться під страховим покриттям. І навіть якщо з нею станеться нещасний випадок  або хвороба і вона помре, встигнувши зробити лише одну проплату, компанія виплатить нащадкам страхову суму. Компанія резервує її з власного капіталу одразу після підписання договору. Таким чином, сім'я чоловіка буде відносно захищеною, навіть після його смерті".

Завдяки таким програмам можна назбирати кошти на будинок, автомобіль або навчання дитини.

"На навчання сьогодні потрібно в середньому 100 тисяч гривень. І збирати їх треба починати уже з моменту народження дитини. З кожним роком, що дитина стає старшою, сума заощаджень буде збільшуватись. Для цього існують спеціальні дитячі накопичувальні програми. Як правило, їх беруть на 15 років. Щоб назбирати 100 тисяч, щороку потрібно вносити на рахунок 3600 гривень. Подібні програми передбачають, що компанія сама сплачуватиме кошти у разі смерті платника. І по закінченні програми виплатить дитині потрібну суму. Але – тільки дитині і нікому іншому. Дуже часто це використовують чоловіки, які не живуть із сім'єю і не хочуть давати грошей дружині".

За словами фінансового консультанта, подібні програми мають лише 4 відсотки українців. У той час як в Німеччині кожна сім'я має по 5-6 полісів.

"Подібні програми дуже вигідні, бо захищають людей від самих себе. Завжди знайдеться спокуса зняти відкладені гроші і щось на них купити. Тут цього не зробиш до закінчення дії програми. Вірніше, можна зробити, тільки тоді людина втрачає значну суму грошей. Великий плюс подібних вкладів – їх неможливо конфіскувати, навіть якщо людина засуджена до ув'язнення  із конфіскацією всього майна".

Обираючи фінустанову для оформлення полісу, потрібно звертати увагу, як довго вона на ринку, скільки має клієнтів, у скількох країнах працює, який має міжнародний рейтинг, чи є її акції на світових біржах.

"Перевага таких компаній – і європейських, і вітчизняних – вони не можуть збанкрутувати. Така процедура у них просто непередбачена, бо мають перестраховиків. Але тут слід розуміти, що разом із компанією ви вибираєте і дохідність. Якщо компанія існує 200 років, працює у 25 країнах світу і пережила дві війни, мабуть вона зможе нарахувати на ваш вклад солідний відсоток. Він не є фіксованим, як у депозитних вкладах, а залежить від прибутковості компанії в кінці року. І навіть, якщо компанія нічого не заробила, вона зобов'язана нарахувати клієнтам 4% річних Це прописано у нашому законодавстві. Я оформив для себе поліси в одній із європейських компаній. Те саме рекомендую робити своїм клієнтам".

Зараз ви читаєте новину «Як наскладати гроші на навчання дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути