Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2012 11:00

Роботодавцям можуть дати податкові пільги при прийомі на роботу молодих спеціалістів

Роботодавцям можуть дати податкові пільги при прийомі на роботу молодих спеціалістів
Роботодавців, які приймають на роботу молодих спеціалістів, можуть звільнити від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування. Фото: visualphotos.com

Роботодавців, які приймають на роботу молодих спеціалістів, можуть звільнити від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Таку податкову пільгу запропонували народні депутати від фракції Партії регіонів Ірина Бережна та Андрій Пінчук у законопроекті, поданому на розгляд у парламентський комітет з питань соціальної політики та праці.

"Роботодавець звільняється від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в разі прийняття на роботу за направленням державної служби зайнятості працездатної молодої людини, якій надається перше робоче місце за отриманою відповідною професією (спеціальністю), строком на один рік та за умови відсутності в нього протягом останніх шести місяців скорочення чисельності працюючих за професією (спеціальністю), за якою працевлаштовується працездатна молода людина", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 80% українських студентів хочуть працювати за кордоном

Згідно із законопроектом, за умови прийняття до штату підприємства не менше 10% (дві і більше особи) термін звільнення роботодавця від сплати єдиного державного внеску на соціальне страхування продовжується на один рік.

Також зазначено, що звільнення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, при забезпеченні працездатної молоді першим робочим місцем здійснюється в межах коштів Пенсійного фонду з урахуванням асигнувань державного бюджету, що перераховуються до Пенсійного фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні курс євро піднявся на 3 копійки, за долар дають трохи більше 8 гривень

Крім того, законопроектом встановлюються пільги щодо податку на прибуток підприємств.

"Оскільки згідно зі ст. 151 Податкового кодексу загальна ставка податку на прибуток підприємств становить 16 відсотків, доцільним видається встановити пільгу у розмірі 0,1 відсоток для тих підприємств, які власне, беруть на роботу осіб, що підпадають під Закон "Про перше робоче місце". З податків, які сплачує підприємство, в якому не працює достатня кількість молодих спеціалістів, 0,1 відсоток відраховується на користь Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття", - уточнено в пояснювальній записці.

Зараз ви читаєте новину «Роботодавцям можуть дати податкові пільги при прийомі на роботу молодих спеціалістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути