четвер, 08 квітня 2021 12:01

42% українців, які мають роботу, лишаються водночас бідними

42% українців, які мають роботу, лишаються водночас бідними
Долати бідність в Україні планують у декількох напрямках. Фото: unsplash

У 1 півріччі 2020 року рівень бідності серед населення, що працює, становив 42,4%. Тобто ці люди не могли забезпечити гідне життя собі й родині.

Завідувач сектору досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Михайла Птухи НАН України Людмила Черенько зазначила, що 2021-го покращення ситуації не очікують, повідомляють у Верховній Раді.

Голова Комітету з питань соціальної політики й захисту прав ветеранів Галина Третьякова каже, що долати бідність в Україні планують у декількох напрямах.

"1-й - розширення доступу населення до продуктивної зайнятості та зростанню доходів. 2-й напрям - доступ населення до соціальних послуг та інфраструктури. 3-й – мінімізація бідності соціально вразливих верств населення. До них належать діти, підлітки, особи, яким понад 75 років, пенсіонери, які не працюють", - зазначила Галина Третьякова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витрати на продукти зменшуються - експерт пояснив, чому

На її думку, важливим кроком є монетизація субсидій, збільшення розміру допомоги для дітей сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Але актуальним питанням залишається доступ до медичних послуг сільського населення, забезпечення засобами реабілітації людей з інвалідністю.

Українці найчастіше економлять на відпочинку, одязі та харчових продуктах, йдеться в результатах опитування компанії Research & Branding Group.

Зараз ви читаєте новину «42% українців, які мають роботу, лишаються водночас бідними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути