субота, 30 жовтня 2021 14:11

"Знаєш, як важко бути клоуном": ветеран Олексій Литвиненко три роки волонтерить в "Охматдиті"
5

Фото: БФ "Повернись живим"

Ветеран Збройних Сил України Олексій Литвиненко три роки волонтерить у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит". У костюмі клоуна розважає дітей, які проходять лікування від онкологічних захворювань.

"Армії віддав майже третину свого життя. Почав службу у 2012 році в Феодосії у складі 1 окремий батальйон морської піхоти. А трохи більш як рік тому був змушений звільнитися за станом здоров'я. Навесні 2014 року не зрадив присязі і в складі рідного батальйону вийшов на материкову Україну", - пише благодійний фонд допомоги армії "Повернись живим" у Facebook.

З 2014-го Олексій Литвиненко воював на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветеран Петро Коханюк зібрав тисячі доларів для армії на заробітках

"Якщо упустити сухі біографічні дані, то Льоша – це гумор, підтримка і неочікувані рішення. Нам довелося познайомитися з ним у військовому шпиталі в 2016 році, коли був поранений його побратим, - пишуьб волонтери. - Жодного разу, коли він був у Києві, не пройшов повз ті жовті мури на Печерську – завжди готовий прийти і допомогти. Олексій один із тих, хто може весь день 31 грудня ходити палатами шпиталю у кумедній новорічній шапці, розносити пораненим гостинці і створювати неймовірну атмосферу. А для тих, хто залишається зустрічати Новий Рік у шпиталі, далеко від дому і рідних, з важкими пораненнями – це дуже важливо і цінно. Кілька років тому, Льоша сказав: "Ти знаєш, як важко бути клоуном!". Тоді здавалося, що це жарт, але ні – вже три роки Олексій - волонтер у "Охматдиті". Він одягає свого червоного носа і йде веселити діток, які проходять лікування".

Фонд "Повернись живим" забезпечив навчальний клас одного з підрозділів Сил спеціальних операцій комплексом альпіністської підготовки. Його розробив інструктор ССО у співпраці з професійними військовими та цивільними альпіністами. У військовому відділі фонду опрацювали запит спецпризначинців та завдяки пожертвам благодійників профінансували виготовлення та встановлення комплексу. Загальна вартість проекту склала 100 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Знаєш, як важко бути клоуном": ветеран Олексій Литвиненко три роки волонтерить в "Охматдиті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути