пʼятниця, 06 серпня 2021 20:28

Ветеран Петро Коханюк зібрав тисячі доларів для армії на заробітках

Ветеран російсько-української війни Петро Коханюк на заробітках в Ізраїлі збирав серед діаспори грошову допомогу для армії. Передавав волонтерам і свої кошти.

Про його історію у Фейсбуку написав Сергій Притула.

"Петро служив у 55-ій бригаді. Був на війні у її найгарячішій фазі. Бачив смерть. Знає, що таке збирати розірвані тіла у пакети. Петро міг залишатись у ЗСУ, проте фінансовий стан сім'ї і бажання забезпечити доньці майбутнє скерували його туди ж, куди й мільйони його земляків - на заробітки. Петро працював у Ізраїлі. Важко і багато. Не цураючись будь-якої роботи Не скиглив. Так, він був командиром, а став різноробочим. Але він знав, заради чого ґарує по 18-20 годин на добу", - написав Притула.

Автор: Сергій Притула
  Петро Коханюк брав участь у російсько-українській війні в складі 55-ої бригади Збройних сил
Петро Коханюк брав участь у російсько-українській війні в складі 55-ої бригади Збройних сил

Кілька разів на рік чоловік обходив у церкві українську громаду Тель-Авіва-Яффо і просив грошей на армію.

"Петро акумулював і передавав волонтерам в Україну тисячі доларів. Це окрім того, що зі своїх заробітків відправляв щомісяця частину коштів на різні волонтерські рахунки", - каже Притула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна триває і нам потрібно бути готовими до найгіршого сценарію

За ці гроші купували безпілотники і приціли, гаджети для аеророзвідки, набої снайперам і заправляли волонтерські буси тощо.

"Петро повернувся додому. Передав мені 600 доларів, які залишились після розподілу коштів з останнього збору між трьома волонтерськими структурами. Петрові не байдуже. Вірю, що українська громада в Ізраїлі, продовжить його справу і буде й надалі збирати кошти на підтримку наших захисників", - підсумував волонтер.

З початку року державне оборонне замовлення не працює. Уряд в 2021-го не витратив жодної копійки на посилення обороноздатності країни, говорить волонтер Андрій Римарук. Вперше за всю історію війни волонтерський рух вклав в армію більше за державу.

Зараз ви читаєте новину «Ветеран Петро Коханюк зібрав тисячі доларів для армії на заробітках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути