Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2020 12:48

Зеленський відмовився від плану "Б" щодо Донбасу

Зеленський відмовився від плану "Б" щодо Донбасу
Зеленський продовжить домовлятися із Путіним. Фото: BBC.com

Президент Володимир Зеленський відмовився від розміщення миротворчої місії на територію окупованого росіянами Донбасі.

Натомість продовжить перемовини із президентом Росії Володимиром Путіним, заявив радник глави Офіса Президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк у коментарі "Українським новинам".

"За цей рік Володимиру Зеленському вдалося зробити кілька принципово важливих речей, які не вдавалися попередньому президенту протягом всього терміну його роботи. Ситуація істотно змінилася порівняно з тим, що було попередньої восени перед першим для президента Зеленського самітом "нормандської четвірки", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог Кулик дав невтішну оцінку перемовинам із Путіним

Як заслуги Зеленського та його команди Подоляк відмітив скорочення обстрілів, стабілізацію питання про транзит російського газу, гуманітарні аспекти та відновлення інфраструктури на Донбасі.

"Зміна ситуації демонструє, що в переговорах за участю президента Росії можна досягти набагато більшого, ніж в інших форматах або без переговорів. Чи треба окремо пояснювати, чому в специфічних політичних системах ключові рішення приймає одна людина і чому ця людина має брати участь в переговорах, якщо ми зі свого боку хочемо позитивного просування до миру? Тому Україна і наполягає на новій зустрічі лідерів "нормандської четвірки", - сказав він.

Виконання умов Мінських домовленностей і наступна зустріч у "нормандському форматі" залежить від Росії.

РФ не погодиться на це, а Німеччина та Франція не витрачатимуть свій час даремно, каже Gazeta.ua співголова громадської організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відмовився від плану "Б" щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути