четвер, 10 грудня 2020 09:16

Політолог Кулик дав невтішну оцінку перемовинам із Путіним

Політолог Кулик дав невтішну оцінку перемовинам із Путіним
"Бачу спроби утриматися від кроків, які не зможуть переграти. Ця команда не має стратегії, але з Путіним на мир не підуть. Цього не стерпить суспільство, а Зеленський боїться вулиці", - говорить Віталій Кулик. Фото: Радіо.Свобода

Команда президента Володимира Зеленського балансуватиме, та не зрушить питання закінчення війни на Донбасі.

"Я не бачу ні у форматі "Мінського процесу", ні в форматі "Нормандського процесу", ні, тим паче, у так званому комюніке жодних ознак нашої перемоги. А от бажання балансувати та йти на поступки я бачу", - каже Gazeta.ua політолог Віталій Кулик.

Білим шумом імітують виконання зобов'язань. Президент із командою вклали максимум зусиль аби забезпечити перший блок – питання безпеки.

"У нас зменшилася кількість втрат, але в нас нема режиму тиші. За листопад російські бойовики здійснили 104 обстріли. Маємо від цього 2 загиблих та 4 поранених українських воїнів. Це не тиша", - говорить експерт.

Ми взяли на себе зобов'язання щодо політичних питань на окупованих територіях. Без повної тиші цього не виконати. Ми не маємо гарантійного механізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці збили ворожий безпілотник

"Якщо РФ не забезпечила першу умову, то про все інше мови нема. Комюніке – це протокол про наміри, які зафіксували та підтримали Франція та Німеччина. Це було знайомство президента Зеленського та президента Путіна в нових статусах. Це був один з невеликих етапів", - каже він.

Команда Зеленського намагається балансувати. Змушують істерити навколо різних документів.

"Бачу спроби утриматися від кроків, які не зможуть переграти. Ця команда не має стратегії, але з Путіним на мир не підуть. Цього не стерпить суспільство, а Зеленський боїться вулиці", - говорить Віталій Кулик.

"З часом Зеленському доведеться ухвалювати рішення. Сподіваюся, що в президента знайдуться аргументи, щоб не піти на поступки Володимиру Путіну. У кожному такому форматі ми беремо на себе нові зобов'язання, але водночас не вимагаємо з РФ виконання її зобов'язань", - підсумовує політолог.

Рік тому 6-й президент України Володимир Зеленський провів зустріч із лідерами країн "нормандського формату" в Парижі.

Напередодні зустрічі, в ефірі токшоу "Свобода слова", Володимир Зеленський заявив, що зустрінеться із Путіним, щоб побачити, що він за людина.

Уже 9 грудня лідери 4 держав: України, Росії, Франції та Німеччини - оголосили про результати перемовин. Підписали комюніке.

Зараз ви читаєте новину «Політолог Кулик дав невтішну оцінку перемовинам із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути