Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2020 06:30

Від слова халва солодко в роті не стане - експерт дав прогноз по Донбасу

Від слова халва солодко в роті не стане - експерт дав прогноз по Донбасу
Рік тому українці не підтримали спробу Зеленського здати інтереси України. Фото: Софія Староконь

Виконання умов Мінських домовленностей і наступна зустріч у Нормандському форматі залежить від Росії.

РФ не погодиться на це, а Німеччина та Франція не витрачатимуть свій час даремно, каже Gazeta.ua співголова громадської організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Ми кажемо, що Нормандські домовленості виконані фактично 50:50. Посол РФ США каже про те, що частково виконані 2 – обмін та припинення вогню. Тобто не виконані. Скільки ми будемо казати, що в роті халва – солодко не стане. ССкільки би ми не переконували український народ, що ми їх виконали, власне від позиції Росії залежить наступна зустріч. А вони чітко заявили, що цього не хочуть", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що говорять на Банковій про "нормандську зустріч"

Зустріч відбудеться на рівні радників голів держав. Ніхто не налаштований збиратися просто так. Франція вимагатиме виконання всіх домовленостей. Німеччина наполягає на безальтернативному виконанні Мінську.

"Компроміс буде лише з нашої сторони. Можемо хоч сто раз говорити про різні плани. Корисний ідіот Арестович заявив, що в "Плані Б" нема потреби. Це означає, що "План А" - імплементація формули Штайнмайєра та всі зобов язання, які ми на себе взяли, нами виконуються", - додає експерт.

Єдиним "Планом Б" є вихід з цього Майданчика. Зеленського заявили про неприпустимість цього варіанту.

"Нормандський формат виконаний в мінімальному обсязі. На передовій постійні обстріли та втрати серед наших бійців", - каже він.

Рік тому 6-й президент України Володимир Зеленський провів зустріч із лідерами країн "нормандського формату" у Парижі.

Напередодні зустрічі, в ефірі ток-шоу "Свобода слова" Володимир Зеленський заявив, що зустрінеться із Путіним аби побачити, що він за людина.

Уже 9 грудня лідери 4 держав: України, Росії, Франції та Німеччини оголосили про результати перемовин. Підписали комюніке.

Зараз ви читаєте новину «Від слова халва солодко в роті не стане - експерт дав прогноз по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути