пʼятниця, 10 березня 2023 17:19

Збивають російські ракети і гелікоптери: Порошенко привіз техніку у підрозділ ППО на Південь
6

Бійці української ППО з американським "Стінгером" в руках не схожі на кіношного "Рембо" – але саме ці воїни стоять на сторожі повітряних рубежів, першими дізнаються про ворожі нальоти і збивають ракети, гелікоптери та літаки.

Петро Порошенко з Андрієм Парубієм та волонтерами ГО "Справа Громад" під час поїздки на південний фронт побували у підрозділі радіотехнічної бригади. Вона забезпечує охорону повітряного простору на півдні України.

Привезли хлопцям вантажівку DAF, запасні шини, а також монітори, генератор та іншу необхідну техніку, яку замовили військові.

"Ви їх ніколи не бачите, але можливо саме ваше життя врятоване ними. Ці хлопці першими знають, коли на тому боці піднімається ворожа авіація. Вони визначають, де летить ракета чи ворожий літак, і знають як зробити так, щоб вони "впали" раніше. Щоб кожен "шахед" та С-300 приземлились не на ТЕЦ чи житловий будинок, а вибухнули в повітрі", – пояснює Порошенко.

"Привезли хлопцям DAF, його давно просили. На ці вантажівки стоїть черга, яка вже розписана на 150 машин. Вантажівки хороші, надійні, з гарною прохідністю", – говорить Порошенко. Військові подякували за допомогу: "це дійсно все те, що нам потрібно. Ми робимо спільну справу – все для нашої перемоги".

"Підтримка наших воїнів сьогодні є сенсом нашого життя", – наголошує Порошенко і додає: фінансування Збройних Сил України має бути пріоритетом номер один.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін має зникнути, а Росія – заплатити за кожну жертву: Порошенко привіз комплекси Poseidon

Американський "Стінгер" в руках українського бійця виглядає як іграшка – але для ворожих вертольотів в умілих руках протиповітряної борони це смерть. Тож їх треба більше – кажуть хлопці. "Хочемо звернутися до наших американських партнерів: коли ви говорите про танки, боєприпаси, про засоби розвідки, радіоелектронної боротьби – будь ласка, разом з "Патріотами" для протиповітряної оборони не забувайте про "Стінгери". Дуже крута і правильна зброя", – додає Порошенко.

"Мені дуже приємно бути серед справжніх героїв, тут, на Півдні. І наше головне завдання – продовжувати підсилювати хлопців", – наголошує Порошенко.

14 січня Петро Порошенко передав у війська три комплекси БПЛА "Poseidon", які виготовлені на шасі британської вантажівки DAF. Це дев'ять БПЛА, станції управління, а також три спеціально переобладнані автівки з кунгами. Бійці, які проходили навчання для управління цими безпілотниками, також отримали відповідні сертифікати.

"Це – інноваційна розробка, яку придумали технарі "Справи Громад". Кунги були створені на основі наших DAFів. Усередині машин є абсолютно все, щоб розгорнутися і нищити ворога. І це те, що було потрібно військовим для ефективної роботи – щоб русня горіла в пеклі", – наголошує Порошенко. Наразі Фонд Порошенка з волонтерами реалізує контракт на постачання понад 20 комплексів (65 "пташок").

Зараз ви читаєте новину «Збивають російські ракети і гелікоптери: Порошенко привіз техніку у підрозділ ППО на Південь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути