понеділок, 20 серпня 2018 15:19

"Завдяки тобі" - стартувала кампанія з подяки військовим

"Завдяки тобі" - стартувала кампанія з подяки військовим
"Дякую тобі" - стартувала незвична національна кампанія з подяки військовим / фото: zt.org.ua

Від сьогодні в Україні запускають національну кампанію подяки військовим "Завдяки тобі".

Приурочили її до 27 річниці незалежності України, йдеться на сторінці "Завдяки тобі" у Facebook.

"За більш ніж 4 роки війни в України досі не склалося чогось схожого на американське "Thank you for your service" - власної традиції вдячності громадян військовим, ветеранам і ветеранкам. І хоч багато українців уже дякують військовим, ветеранам і ветеранкам на вулицях, це не має системного характеру і усталеної форми. Чимало людей, які хотіли б висловити вдячність, не роблять цього. Через те, що існує бар'єр, - не знають, як підійти до незнайомої людини, що сказати", - йдеться в описі.

Національна кампанія "Завдяки тобі" має на меті створити таку традицію та популяризувати жест шани - прикладену до серця долоню. Зустрівши на вулиці військового, ветерана чи ветеранку, цим жестом можна сказати без слів "Моє життя у мирному місті, свобода і незалежність України – все це можливе завдяки тобі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пам'ять про героїв: розпочали зйомки фільму про АТО

До кампанії долучаться лідери громадських думок і суспільні авторитети Сергій Жадан, Андрій Хливнюк, Ярмак, Юрій Макаров, Роман Вінтонів, Осман Пашаєв, Римма Зюбіна, Саша Кольцова, Віталій Дейнега, Антон Слєпаков та інші.

Військове вітання "Слава Україні! - Героям слава!" замість привітань радянського зразка прозвучить у Києві на параді до Дня Незалежності 24 серпня. Позаштатний радник президента України Юрій Бірюков у Facebook опублікував відеофрагмент репетиції параду в Гостомелі.

Зараз ви читаєте новину «"Завдяки тобі" - стартувала кампанія з подяки військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути