четвер, 16 серпня 2018 12:10

У пам'ять про героїв: розпочали зйомки фільму про АТО

У пам'ять про героїв: розпочали зйомки фільму про АТО
На Київщині розпочали зйомки фільму "Іловайська історія". Фото: EPA/IVAN BOBERSKYY

На Київщині розпочали зйомки фільму "Іловайська історія".
В основі сюжету кінострічки – реальні події серпня 2014-го. На знімальному майданчику поруч із професійними акторами є також ветерани АТО. Про це йшлося у програмі новин "Перші про головне" на телеканалі ZIK.

В основі лежить історія Тараса Костанчука та Євгена Никитченка. Бійці пройшли тяжкі бої за Іловайськ і на власні очі бачили, як змінювалося ставлення місцевих до української армії та російських загарбників. Розповіли, як їх лікували після тяжких травм і рятували від бойовиків.

"Цей фільм знімають у пам'ять про героїв і побратимів, які полягли в Іловайську", – розповів Тарас Костанчук.

"Стрічка про людей, які воювали і не воювали як з нашого боку, так і з іншого", – розповів режисер Іван Тимченко.

Актор Максим Ванурин перевтілився у роль антигероя, бойовика так званої ДНР. Для того, щоб вжитися в такий образ, довелося себе довго налаштовувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН зробили гучну заяву про Іловайську трагедію

Поряд із професійними акторами на майданчику були справжні військові. Після тривалих роздумів творці фільму вирішили, що ніхто не зіграє їх ліпше за них самих.

Доведеться заново переживати події 2014-го, але чоловіків це не лякає.

"Не важче, ніж тоді, коли поряд побратими та хлопці, з якими були в полоні. Почуття гумору ми не залишимо, це наш рятувальний жилет", – розповів учасник АТО Павло "Хотаб".

Працюватимуть над фільмом "Іловайська історія" цілий рік. А ось бюджету фільму поки не розголошують. Утім, уже в серпні наступного року обіцяють вразити глядачів видовищною картинкою та гострим сюжетом.

За даними Управління верховного комісара ООН із прав людини, під час бойових дій у Іловайську та розташованих поблизу селах знищили 600 із 1800 приватних будинків та пошкодили 116 багатоповерхових будинків.

Зараз ви читаєте новину «У пам'ять про героїв: розпочали зйомки фільму про АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі