четвер, 09 серпня 2018 13:37

В ООН зробили гучну заяву про Іловайську трагедію

В ООН зробили гучну заяву про Іловайську трагедію
Всі сторони подій під Іловайськом причетні до серйозних порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права / фото: Волинські Новини

Задокументовані й проаналізовані Управлінням Верховного комісара ООН із прав людини факти свідчать, що під час Іловайського котла в серпні 2014 року всі сторони конфлікту здійснювали серйозні порушення прав людини.

Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Випадки, які задукоментовані та проаналізовані УВКПЛ у цьому звіті (про порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права в контексті подій під Іловайськом у серпні 2014 року - Gazeta.ua), свідчать про те, що під час бойових дій під Іловайськом усі сторони конфлікту здійснювали серйозні порушення прав людини й міжнародного гуманітарного права, а деякі з порушень, можливо, є військовими злочинами", - відзначають в УВКПЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очевидець з окупованого міста розповів, як РФ проводила "референдум"

У доповіді також підкреслюється, що українська влада не повною мірою провела розслідування злочинів під Іловайськом. УВКПЛ рекомендує продовжити процес ратифікації Римського статуту та внесення змін до Кримінального кодексу України, що дозволять здійснювати кримінальне переслідування міжнародних злочинів на національному рівні.

Правоохоронним органам України рекомендовали проводити неупереджене розслідування всіх заяв про порушення прав людини.

Українське військове командування віддало наказ наступати на Іловайськ 2014 году. Початок бою припав на 7 серпня, загинули 3 воїни 40-го батальйону ЗСУ "Кривбас". Журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов у Facebook опублікував документи й шифрограми від серпня 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «В ООН зробили гучну заяву про Іловайську трагедію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути