понеділок, 13 травня 2019 11:22

Вогневе ураження з берега та з неба: як прикривають українських моряків

Вогневе ураження з берега та з неба: як прикривають українських моряків
112 Наєв розповів про вогневе ураження з берега та з неба на Азовському морі

Дії українських військових на Азовському морі мають бути підкріплені потужними засобами вогневого ураження з берега та з неба.

"Має бути база для таких дій. І в ООС така база вже є. Вона діє. Навіть був випадок, коли кораблі ВМС підходили на півтори милі до російського порту. Вони не очікували і пізно відреагували. Затримка у реагуванні склала 2 години, це кораблі ВМСУ, малі броньовані катери, які діють у складі Об'єднаних сил. Це було в жовтні торік поблизу Єйська. А ми створили такі умови, що російські кораблі ближче певної лінії не підходять", - говорить ТСН колишній командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

Російська ФСБ на початку ООС намагалася оглядати наші кораблі, але їм цього не дали, зауважив Наєв.

"Викликалися кораблі Прикордонної служби, вживалися інші військові заходи, і ворожі кораблі відходили від наших суден. Було 2 випадки, коли вони намагалися доглянути українські судна, але після того спроби припинилися. Від початку ООС не було жодного догляду українського судна. Жоден ФСБшник на борт українського корабля не зайшов", - каже військовий.

Необхідність перебування військових моряків у Маріуполі, Бердянську існує, якщо є потужна підтримка з берега, підкреслив Наев.

"Нам відомо, що нині розроблені українські корабельні ракети, пускові установки яких розміщуються на березі. Так само, як діє РФ, - їхні кораблі прикривають як з берега, так і з повітря, з тимчасово окупованих ними українських земель. Ми бачили це під час дій у Керченській протоці - всі дії на морі підтримувались з повітря та землі", - додав екс-командувач ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки військових РФ на окупованих територіях: вражаюча цифра

Росія має плани щодо рішучого наступу на Україну. Може почати агресію з понад 10 напрямків на лінії зіткнення на окупованому Донбасі.

Проте Збройні сили готові до такого сценарію та можуть дати жорстку відповідь ворогу.

Зараз ви читаєте новину «Вогневе ураження з берега та з неба: як прикривають українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути