понеділок, 13 травня 2019 10:30

Росія готує наступ на Україну - Наєв

Росія готує наступ на Україну - Наєв
youtube

Росія має плани щодо рішучого наступу на Україну. Може почати агресію з понад 10 напрямків на лінії зіткнення на окупованому Донбасі. Проте Збройні сили готові до такого сценарію та можуть дати жорстку відповідь ворогу.

Росія не відмовилась від своїх агресивних намірів щодо України, а навпаки – планує загострення конфлікту, розповів ТСН колишній командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

"Безпосередні такі плани у ворога є. Ми знаємо загрозливі напрямки на лінії зіткнення, і таких напрямків понад 10. Передбачаємо дії у відповідь – на цих напрямках всі засоби постійно готові реагувати. Також відстежуємо загрозливі ділянки кордону Луганської області та Росії, Азовського моря в межах ООС. На усіх цих напрямках готові реагувати на активні дії ворога", – наголосив Наєв.

Також розповів, що знав про підготовку видачі Росією паспортів для жителів окупованих територій Донбасу за 3,5 місяці до початку процесу.

Кремль спочатку збирав інформацію, аби визначити черговість видачі свого громадянства. Перш за все, його мали отримати керівники, потім все керівництво "армій" ворога, 1 і 2 корпусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому в першу чергу видадуть російські паспорти

Наєв визначив цю провокацію Росії проти України з паспортизацією Донбасу як військово-політичну акцію.

"З одного боку, Російська Федерація показує, що "ми поруч і ми втручаємося у справи України", нібито таким чином показуючи свою перевагу. Із військової точки зору, якщо населення складатиметься з російських громадян, існує загроза, що Росія захоче їх "захистити" не тільки політичним шляхом", – додав генерал-лейтенант.

11 тис. російських військових перебувають у Криму та 11 тисяч - на окупованому Донбасі.

Але це не враховуючи місцевих бойовиків. Загалом у Криму та на Донбасі зараз перебуває близько 75 тис. окупаційних військових.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує наступ на Україну - Наєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути