четвер, 30 березня 2017 11:00

Військові єднають жителів Донбасу українською піснею
3

В зону АТО завітала з творчим колективом заслужена артистка України Олена Білоконь
Фото: Олександр Зайчук
Заслужена артистка України Олена Білоконь в зоні АТО
В зону АТО завітала з творчим колективом заслужена артистка України Олена Білоконь

На Луганщину в зону АТО завітала з творчим колективом заслужена артистка України Олена Білоконь.

Музичні віртуози приїхали на запрошення військових, в рамках акції #лагіднаукраїнізація. Її мета - українізувати дітей з Донбасу.

Артисти дали концерт в залі однієї зі шкіл Старобільського району перед дітьми та військовими. Двері були відкриті і для місцевого населення.

"Було дуже приємно, вчасно, влучно і, головне, душевно. Глядачі аплодували стоячи. А це вже про щось говорить. Усі залишилися задоволені. Для тих військовослужбовців, що не потрапили на концерт, артисти заспівали на позиціях акапельно", - розповів організатор творчої зустрічі полковник Повітряних сил Збройних сил України Олександр Зайчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без підтримки населення Донбасу ми цю війну не виграємо" - волонтер

"Ми здійснили мрію, побувавши у друзів на Луганщині. Подарували свято пісні та підтримали бойовий дух наших хлопців. Слава Україні! Слава нашим героям!", - написала на сторінці у Facebook Олена Білоконь.

"Наступний зірковий десант в рамках акції "Лагідна українізація по-європейськи" планується 9-го квітня. Військові та їх подопічні готують творчий вечір Войцеха Пестки. Польський поет та прозаїк, член Товариства польських письменників та Товариства польських журналістів виступить з промовою, що присвячена європецським цінностям та важливістю взаємної інтеграції культур. Діти теж готуються до зустрічі, вони вивчили та будуть декламувати автору його вірші українською мовою", - розповіла прес-офіцер Повітряного командування "Захід" майор Ірина Баранова.

Дружба військових та школярів Луганщини має багату історію. АТОвці збирають дитячі книжки українською мовою, передають їх у бібліотеки донбаських шкіл. Також залучають працівників культури нести мистецтво до дітей з Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Військові єднають жителів Донбасу українською піснею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути