середа, 08 лютого 2017 15:21

Діти Луганщини з бійцями АТО записали вірш-звернення до України

Діти Луганщини з бійцями АТО записали вірш-звернення до України

Діти Луганщини разом з українськими військовими записали вірш-звернення до Батьківщини.

Акція відбулась у рамках проекту #лагіднаукраїнізація. Його мета - українізувати дітей з Донбасу.

Школярі селища Лиман Старобільського району разом з бійцями АТО із західної України декламували вірш луцької поетеси Лєни Шторм (Олена Букія).

"У час, коли вся країна, затамувавши подих, стежить за подіями в Авдіївці, ми вирішили висловити своєрідну підтримку, проявити єдність Донбасу та військовии. Слова цього віршу максимально передають нашу ідею", - розповів заступник командира зенітного ракетного підрозділу по роботі з особовим складом полковник Олександр Зайчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На референдум ходила, але завжди була за Україну" - жителька Авдіївки

Дружба військових та школярів Луганщини має багату історію. Атовці збирають дитячі книжки українською мовою, передають їх у бібліотеки донбаських шкіл. Також залучають працівників культури нести мистецтво до дітей зі Сходу.

"Майбутнє України треба захищати не лише зі зброєю у руках. Українська книга може зробити більше, ніж ціла армія. Лагідна українізація сприймається дітьми на "Ура!". Малеча з прифронтового містечка дякує за увагу, підтримку і шанс на майбутнє", - зазначив Олександр Зайчук.

До свята Святого Миколая українські військові зібрали подарунки для дітей у прифронтовій зоні. Учні Лиманської школи отримали подарунки з рук військовослужбовців, що виступили в ролі помічників Чудотворця. Школярі щиро зраділи подарункам та дякували військовим.
Зараз ви читаєте новину «Діти Луганщини з бійцями АТО записали вірш-звернення до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути