Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 20:02

"Україна не є великою Галичиною" - експерт про те, що робити з Донбасом

"Україна не є великою Галичиною" - експерт про те, що робити з Донбасом
Учасник Несторівської групи Євген Глібовицький

Україна стоїть на порозі трансформації.

Про це сказав в інтерв`ю "Громадському радіо" учасник Несторівської групи Євген Глібовицький.

"На Донбасі ми весь час мали героїчний звитяжний радянський дискурс. За нього є дуже сильна владна вертикаль. Коли нагорі є хтось великий і мудрий, хто знає, куди треба йти, а внизу кожен має в правильний спосіб співпрацювати. Це те, що зараз буде ламатися. Починають розбиватися дзеркала. Значна частина мешканців Донеччини і Луганщини дуже дезорієнтовані. Вони не розуміють, куди це все рухається. Не розуміють, чи зможуть вони вписатися в нові вимоги. Частина все ще сподівається, що можна повернути зрозуміле минуле. Я думаю, що значною мірою прагнення повернути те, що минуло, стояло за спробою підтримувати ДНР, ЛНР", - сказав Євген Глібовицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада не змогла пояснити "особливий стан" для жителів Донбасу

"Україна великою мірою стоїть на порозі трансформації. Для багатьох галичан є відкриттям те, що Україна не є великою Галичиною. Для багатьох мешканців Одеси, Івано-Франківська, Полтави чи Харкова може раптом ставати очевидним, що ті налаштування, за якими ти живеш вдома, не є тими, за якими живе решта країни. Зараз ми починаємо підходити впритул до дефініції України як країни різних людей, різних культур в межах української культури. На експертному рівні в країні вже є розуміння того, наскільки відмінності можуть стати чинником переваги України",- зазначив науковець.

Печерський районний суд Києва зобов'язав державу виплатити двом переселенцям понад 6,7 млн грн за зруйнований будинок у селі Водяне Донецької області .

Зараз ви читаєте новину «"Україна не є великою Галичиною" - експерт про те, що робити з Донбасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути