неділя, 21 жовтня 2018 18:09

Українська армія взяла на озброєння потужний ракетний комплекс

Українська армія взяла на озброєння потужний ракетний комплекс
Українська армія взяла на озброєння нове покоління артилерії – ракетний комплекс "Вільха". Фото - facebook.com/KabminUA

Українська армія взяла на озброєння нове покоління артилерії – ракетний комплекс "Вільха".

Завдяки цьому ракетному комплексу Збройні сили України зміцнять свою обороноздатність та зможуть ефективніше боротися з агресором на сході країни. Незабаром розпочнеться його серійне виробництво, повідомляє "Урядовий портал".

"Керівництво конструкторського бюро "Луч", яке розробляло новітню українську зброю, прогнозує, що армія отримає "Вільху" вже у середині 2019 року", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повертає на озброєння 6 типів зенітно-ракетних комплексів

Випробування "Вільхи" успішно відбулися в квітні і грудні 2017 року. У лютому 2018 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомляв, що серійне виробництво крилатих ракет для "Вільхи" почнеться в кінці 2018 – початку 2019 року.

Ракетний комплекс також продемонстрували українцями під час параду з нагоди Дня Незалежності.

"Вільха" - це український проект зі створення ракетного комплексу з коригованим боєприпасом. Комплекс розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 "Смерч" калібру 300 мм. Всі комплектуючі — українські. Над створенням нової системи озброєнь разом працює близько п'ятнадцяти українських підприємств. Ракета має корпус двигуна, сопловий блок, стабілізатори, бойову частину, запобіжно-виконавчий механізм, систему наведення, систему прийняття сигналів супутникової навігації, газове управління, підривачі виробництва українських підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія взяла на озброєння потужний ракетний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути