понеділок, 09 листопада 2020 13:26

Україна перестала цікавити Європу - Снєгирьов

Україна перестала цікавити Європу - Снєгирьов
Перед цим голова української делегації заявив про "План спільних дій". Фото: Уніан

По суті Україна визнала Мінські домовленості недієвими.

Будь-які наші спроби їх реанімувати нереальні, а план Кравчука нездійсненний, каже Gazeta.ua співголова громадської організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Це все нівелюється Російською Федерацією, бо порушує "Мінськ". Інше питання, що за план ОБСЄ, який оприлюднять 10 листопада. Зі слів Кравчука, він матиме побажання і наші, і росіян, і бойовиків. Всі заяви про пошук нових майданчиків свідчать про те, що Кравчук не розбирається в цій проблемі та не володіє інформацією про досвіди подібних військових конфліктів на пострадянському просторі. Щодо Придністров'я майданчики міняли, звужували та розширювали безліч разів, але нічого не призвело до бажаного результату. Те саме стосується і конфлікту в Нагірному Карабасі - коли РФ намагалася створити дестабілізацію у Вірменії, конфлікт переріс в гарячу фазу", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію можна загнати в дипломатичну пастку, якщо не імітувати бурхливу діяльність

Росія продемонструвала свою неготовність врегульовувати конфлікт на Донбасі не за своїм сценарієм.

Для РФ важливий перегляд закону про мову, федералізація України та наявність контрольного, блокуючого пакету голосів у ВР.

"Нам треба не малювати плани, а враховувати досвід Азербайджану та розбудовувати власну армію. Але ми ще 20 років будемо домовлятись", - каже він.

Держави ЄС шукають способи зняти санкції з Росії.

"Самі держави Заходу останнім часом шукають приводи для скасування антиросійських санкцій. Але про загальні економічні санкції не йдеться. Україну розглядають, як предмет політичних домовленостей", - підсумовує експерт.

Якщо думка Києва в рамках Мінського процесу буде ігноруватися – потрібно шукати новий міжнародний майданчик для переговорів.

На цьому наполягатиме голова української делегації в ТКГ по Донбасу, перший президент України Леонід Кравчук.

"Ми пропонуємо конкретні кроки, а якщо нас будуть водити за ніс з того боку, будуть шукати тільки передумови ці кроки зупинити, тоді треба закривати Мінський процес і шукати інші форми впливу. Я заявляю, що докладу всіх зусиль, щоб переконати своїх, шукати нові формати в міжнародному співтоваристві, і ми будемо їх шукати, тому що для нас світ - головне", - сказав Кравчук російському агентству ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Україна перестала цікавити Європу - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути