середа, 28 квітня 2021 08:10

ТКГ не розглядала документ про контроль над режимом тиші - Кравчук

ТКГ не розглядала документ про контроль над режимом тиші - Кравчук
Кравчук переконаний, що ухвалення цього документа матиме позитивний ефект. Фото: Reuters

Робоча група у складі ТКГ не розглядала документ про посилення контролю над дотриманням режиму припинення вогню на Донбасі.

Його планують розглянути 28 квітня, заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Дом". Він зазначив, що наразі не вдалося остаточно домовитися щодо припинення вогню, а також про ухвалення додаткового механізму контролю над дотриманням тиші.

"Підгрупа не приймає остаточного рішення. Є чотири підгрупи в складі ТКГ: політична, з питань безпеки, гуманітарна та економічна. Вони створені для того, аби готувати порядок денний, який буде розглядатися на засіданні. Рішення прийматиметься завтра. Наразі йде процес обговорення, не відштовхування питання, а саме обговорення. У нас рідко таке було на робочих підгрупах, коли теми обговорювалися. Останнім часом, у всякому разі. А зараз ось ця тема обговорюється", - сказав Кравчук.

Він переконаний, що ухвалення документа матиме позитивний ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук прокоментував заяви Путіна про захист російськомовних людей

Проєкт цього документа передали спецпредставнику голови ОБСЄ в ТКГ Гайді Ґрау. Він містить сім пунктів доповнень до того механізму, який діє з липня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «ТКГ не розглядала документ про контроль над режимом тиші - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути