понеділок, 26 квітня 2021 07:25

Кравчук прокоментував заяви Путіна про захист російськомовних людей

Кравчук прокоментував заяви Путіна про захист російськомовних людей
Кравчук вважає заяви Росії про просування "русского мира" фальшивими. Фото: Reuters

Заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що своїми діями на Донбасі Росія нібито захищає російськомовних людей - глибока фальш.

Треба припинити цю брехню, і почати важкий шлях до миру, заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Дом".

"Зруйновані будинки та інфраструктура, вони пішли й сьогодні живуть в інших регіонах України - і не тільки України, - не маючи умов для життя та праці. І хочу сказати, що серед цих людей усі - російськомовні, та понад половину - етнічні росіяни. Просторікування російської влади, зокрема, і Путіна, що вони турбуються про російськомовних людей, що вони просувають так званий "русский мир" - це глибока фальш. Маємо 1,6 млн живих страждальців, плюс убиті на тій території", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук "взув" одіозного Шевченка і розкритикував беззубість "Слуги народу"

Відвід російських військ від кордону України не змінює намірів Росії диктувати Україні зовнішню політику.

Наразі Україна обговорює документ щодо вдосконалення координаційного механізму реагування на порушення режиму припинення вогню. Він може бути підписаний 28 квітня на засіданні ТКГ.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук прокоментував заяви Путіна про захист російськомовних людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути