субота, 28 травня 2022 14:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки треба РСЗВ, щоб відкинути ворога на сході - пояснив військовий експерт

Скільки треба РСЗВ, щоб відкинути ворога на сході - пояснив військовий експерт
Військовий експерт Олег Жданов пояснив, скільки Україні треба РСЗВ, щоб відкинути ворога на сході. Фото: ілюстративне, pixabay.com

Україна заговорила про термінову необхідність отримати реактивні системи залпового вогню.

За словами політиків, РСЗВ допоможуть Україні впоратися з наступом росіян на Донбасі, а також зроблять можливим звільнення окупованого Херсона. Про те, у чому терміновість отримання цих систем та скільки їх потрібно Україні, розповів військовий експерт Олег Жданов у коментарі УНН.

"Справа в тому, що РСЗВ - це далекобійна система, і за рахунок її можливостей щодо дальності вона найефективніша в ураженні скупчення військ противника, боротьбі з його артилерією. Будь-яка площадкова ціль - це її основне призначення. Знищуючи скупчення військ противника, ми з вами фактично вирішуємо питання ведення бойових дій на лінії зіткнення з боку Російської Федерації. Тобто, максимально ослабляємо дії російських військ. Тому так терміново заговорили", - пояснив він.

"Я так зрозумів, для нас стало несподіванкою те, що Росія нізвідки раз - і знайшла 15 батальонно-тактичних груп, і в нас склалася критична ситуація на сході України. Тому і пішли розмови", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розповів про озброєння, яке Україна вже отримала від союзників

За словами Жданова, РСЗВ - це не дуже складна техніка. Її можна опанувати за короткий час. На думку фахівця, ніхто не очікував, що вона знадобиться "вже сьогодні".

"Нам їх дадуть обов'язково, я не сумніваюся в цьому, вони прийдуть у рамках лендлізу. А чи вдасться домовитися, щоб нам дали сьогодні і зараз, це велике питання", - зазначив він.

Також експерт нагадав, що Україна має і свої реактивні системи. Але зараз великий дефіцит боєприпасів до них.

"Для того, щоб відбити русню на сході, треба як мінімум дві артилерійські бригади - це десь під 150 стволів, і реактивну бригаду - це десь 70 пускових установок. Тоді ми можемо кардинально і в найкоротші терміни покращити ситуацію на сході України", - вважає він.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена погодила відправку реактивних систем залпового вогню великої дальності в Україну.

Такий вид озброєння може суттєво допомогти Збройним силам України в обороні території на Донбасі, пише The New York Times із посиланням на джерела в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Скільки треба РСЗВ, щоб відкинути ворога на сході - пояснив військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути