субота, 28 травня 2022 11:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів про озброєння, яке Україна вже отримала від союзників

Резніков розповів про озброєння, яке Україна вже отримала від союзників
Комплекси "Гарпун" дадуть Україні можливість контролювати доволі велику акваторію Чорного моря. Фото: eastnews.ua

На передовій успішно застосовують три види артилерії 155 мм, які передали Україні союзники.

Це гаубиці М777, гаубиці FH70 та самохідні артилерійські установки Caesar, повідомив у суботу міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

"Радий повідомити новину - парк артилерії 155-мм калібру поповнюється. В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій. Це дуже якісна техніка. І її надходження стало результатом кооперації кількох країн", - зазначив він.

Берегова оборона України невдовзі буде посилена ракетами "Гарпун". Їх застосовуватимуть підготовлені українські команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передадуть Україні ракетні системи, що можуть змінити хід війни - NYT

"Бойове братерство "Гарпунів" та наших "Нептунів" допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, зокрема надійно захистити нашу Одесу. Надання цих ракет так само стало результатом співпраці кількох держав, що дозволило нам отримати комплекси від датських партнерів за участю британських друзів. Я вже неодноразово відзначав британське лідерство та особливі зусилля мого друга і колеги - великого друга України Бена Воллеса", - ідеться у повідомленні.

Комплекси "Гарпун" дадуть Україні можливість контролювати доволі велику акваторію Чорного моря. Під прикриттям цих комплексів можна спробувати відновити прохід цивільних суден тими маршрутами, якими вони ходили до російського вторгнення.

"Серед останніх надходжень слід згадати понад 100 американських БПЛА різних типів. За останні півтора місяці Україна отримала більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків", - додав Резніков.

У Пентагоні розповіли, як швидко транспортується зброя з США до України. Час грає дуже важливу роль, тож інколи процес транспортування триває лише 48 год.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів про озброєння, яке Україна вже отримала від союзників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути