субота, 28 травня 2022 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

США передадуть Україні ракетні системи, що можуть змінити хід війни - NYT

США передадуть Україні ракетні системи, що можуть змінити хід війни - NYT
Адміністрація Байдена прагне переконатися, що Пентагон може розумно аргументувати, відсутність можливості в України наносити удари вглиб території РФ. Фото: ЕРА/UPG

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена погодила відправку реактивних систем залпового вогню великої дальності в Україну.

Такий вид озброєння може суттєво допомогти Збройним силам України в обороні території на Донбасі, пише The New York Times із посиланням на джерела у Білому домі.

"Про передачу, імовірно, оголосять уже наступного тижня. Новий пакет військової допомоги США Україні включатиме мобільні ракетні установки, які можуть стріляти набагато далі, ніж пускові. Хоча наразі немає детальної інформації про те, які саме типи ракет нададуть США, Пентагон найчастіше використовує M31 GMLRS для керованої системи багаторазового запуску - високоточної зброї з супутниковим наведенням", - пише видання.

M31 GMLRS може завдавати ударів на відстань понад 65 км, що значно виходить за межі дії будь-якої артилерії, яку зараз використовує Україна. З цієї причини серед посадових осіб США виникла деяка настороженість щодо того, що президент Росії Володимир Путін може розцінити передачу як ескалацію.

"Адміністрація Байдена прагне переконатися, що Пентагон може розумно аргументувати, відсутність можливості в України наносити удари вглиб території РФ", - заявив співрозмовник видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США замовили для України нову партію зенітних комплексів Stinger - ЗМІ

Також США планують включити до наступного пакету озброєння для України реактивні системи залпового вогню Himars, що рухаються на колісних вантажних шасі. Пускові установки приєднуються до 155 мм гаубиць, які Сполучені Штати вже почали надсилати Україні минулого місяця.

Системи Himars можуть перевозити капсулу з шістьма ракетами GMLRS або однією більшою керованою ракетою і можуть швидко переміщатися після пострілу. Система капсул, в якій кожна ракета попередньо завантажена в одноразову пускову трубу, може бути швидко встановлена ​​​​на вантажівку і викинута після запуску, що забезпечує явну перевагу перед російськими артилерійськими ракетними системами, де ракети завантажують по одній.

Блок із шести ракет GMLRS може бути випущений за лічені секунди і завдати цілі противника такої ж шкоди, як і повітряний удар керованими бомбами.

У Пентагоні розповіли, як швидко транспортується зброя з США до України. Час грає дуже важливу роль, тож інколи процес транспортування триває лише 48 год.

Зараз ви читаєте новину «США передадуть Україні ракетні системи, що можуть змінити хід війни - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути