вівторок, 26 грудня 2017 16:55

"Сидів прикутим до труби з мішком на голові" - чоловік розповів про жахи полону в ЛНР

"Сидів прикутим до труби з мішком на голові" - чоловік розповів про жахи полону в ЛНР
Російський блогер Анатолій Поляков кілька місяців провів у полоні терористів ЛНР

Терористи ЛНР одягали полоненим на голови мішки й затягували руки в пластикові наручники. Аби змусити давати свідчення, влаштовували показові розстріли.

Найскладніше – пережити перший місяць в неволі, розповів "Обозревателю" Анатолій Поляков, колишній в'язень "ЛНР", голова асоціації українських полонених.

"Постійно називали "укропом", але до цього я звик. Були моменти, коли заводили когось у камеру і говорили: "Це наша легендарна особистість Анатолій Поляков. Подивіться, що з ним стало". Люди проектували це на себе і дуже лякалися.

Весь цей час я сидів прикутим до труби з мішком на голові. Ну іноді ще прикладом отримував. Один раз на добу виводили ввечері в туалет і раз годували. На ніч знімали пластикові наручники, я по трубі спускався і якось спав. Кілька разів імітували розстріл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чого очікувати після обміну полоненими з бойовиками

Головні посттравматичні ситуації починаються навіть не після звільнення. Проходить два-три місяці, півроку, а потім тебе так накриває: ти ніби-то знаходишся в паралельному світі. Адже після звільнення проблеми вдома тільки починаються", - розповів Поляков.

Лідер організації "Український вибір" Віктор Медведчук гальмував процес обміну полоненими. Про це сказав народний депутат від "Самопомочі" Олександр Опанасенко.

Зараз ви читаєте новину «"Сидів прикутим до труби з мішком на голові" - чоловік розповів про жахи полону в ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути